2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Káosz a postán

Kedden, a délutáni műszak kezdetén a zombori főpostán az ügyfélszolgálat dolgozói is csatlakoztak kollégáik munkabeszüntetéséhez. Így a főpostán mintegy ötvenen álltak sztrájkban. Akkor még úgy fogalmaztak, hogy összetartóak és nem hátrálnak meg a követeléseikkel.

A dolgozók, akik a munkabeszüntetés mellett döntöttek, elmondták, hogy mindannyian írásos felszólítást kaptak munkafeladataik elvégzésére. Meggyőződésük szerint, aki sztrájkol és nem veszi át az írásos fölszólítást, azt fölfüggeszthetik állásából, vagy akár ki is rúghatják a munkahelyéről, ugyanakkor ez várhat országszerte a postavállalat többi munkabeszüntetés mellett döntött dolgozójára is. A vállalat központi vezetősége kedden ugyan bejelentette, hogy másnaptól a kézbesítők házhoz viszik a nyugdíjakat és a számlákat, de a zomboriak értékelése szerint az éjszaka folyamán aligha történhet valami olyasmi, aminek eredményeképp a munka visszatérne a normális kerékvágásba.

Szerdán azonban káosz alakult ki a munkaidő kezdetén. Egyesek hajlandóak voltak a munka felvételére, mások hajthatatlanok maradtak. A fiókpostákon fogadták a befizetéseket, kifizették a nyugdíjakat. Beszéltünk olyan kézbesítővel, aki nem állt egyik oldalra se, inkább orvoshoz ment, mondván, kollégái között áll a bál, nincsen egységes álláspont, mindenki azt csinál, amit akar, egyesek ellátják feladataikat, mások tovább sztrájkolnak a rossz munkakörülmények, az alacsony fizetések és a munkaerőhiány miatt.