2024. április 16., kedd

Meggyújtották a remény gyertyáját

Karácsonyi jótékonysági adománygyűjtő akciót szervez a VMSZ Női Fóruma

Vasárnap este a zentai városháza oszlopcsarnokába közös ádventi gyertyagyújtásra invitálták a polgárokat. Az alkalmi műsorban fellépett az Ispiláng néptáncegyüttes és népdalkórus, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ népzenei szakosztálya, a Pöndöly asszonykórus, valamint Szeles Veronika népdalénekes.

A gyertyát a Takács család nevében az édesanya, Takács Szilvia gyújtotta meg (Herédi Krisztián felvétele)

A gyertyát a Takács család nevében az édesanya, Takács Szilvia gyújtotta meg (Herédi Krisztián felvétele)

A bronzvasárnapi, reményt jelképező gyertyát a Takács család nevében – amely idén a Példamutató Nagycsalád díjban részesül – az édesanya, Takács Szilvia gyújtotta meg, mivel a mai értelmezések egyike szerint ez a gyertya az édesanyákat szimbolizálja.

– Ma a remény gyertyájának meggyújtására kerül sor – kezdte ünnepi beszédét Juhász Lassú Kornélia, a zentai Városi Könyvtár munkatársa, majd így folytatta: – A reményé, amely így decemberben hétről hétről növekszik bennünk, körbefogja szívünket, melegséggel önt el bennünket. Szükségünk van rá, különösen így a várakozás idején. Mert ahogyan a költő is fogalmaz, adventkor a koldus új esélyt remél, a beteg gyógyulást, a megtévedt lélek igaz hitet. A parányi remény ott él mindannyiunkban. Épp ezért gyújtsuk meg a második gyertyát, hogy fénye, akár az ünnepi asztalon, reményt adhasson valamennyiünk számára.

Az ünnepi est folyamán a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma tisztelettel megszólított minden jó szándékú vajdasági embert, hogy legyünk a segítségükre karácsonyi jótékonysági adománygyűjtő akciójukban, amelynek célja a szerény körülmények között élő idősek, valamint a rászoruló nagycsaládosok, sokgyermekes családok megajándékozása a decemberi, karácsonyi időszakban. Az adományok lehetnek tartós élelmiszerek, használható ruhaneműk, tisztálkodási szerek, tisztítószerek, illetve minden olyan tárgy, ami még hasznavehető, amit mi magunk is örömmel fogadnánk.

A rendezvény szervezői Zenta község önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ voltak.