2024. április 26., péntek
VÍZILABDA – MAGYAR KUPA

Megvédte címét a Ferencváros

Izgalmas és végig kiélezett találkozón a Ferencváros 8:7-re legyőzte az OSC-t a magyar kupa hétvégi döntőjében, így megvédte címét. A finálétól mindenki sokat várt, hiszen mindkét oldalon klasszisok és válogatottak sora ugrott vízbe, akik alaposan ki is szolgálták a közönséget.

Gyors, kétgólos előnnyel nyitott Varga Zsolt együttese, ám az OSC nem tört meg, sőt – Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Hárai Balázs találatával már az első negyedben fordított! A második játékrész is OSC-fölénnyel indult, Hárai és Manhercz újfent betalált, miközben Branislav Mitrović hihetetlen formában védett, így Vad Lajos együttese 5:2-re ellépett. Pohl Zoltán még szépített, kétgólos OSC-vezetésnél szusszanhattak nagyobbat a felek. A harmadik nyolc percben Mitrović védései tartották a lelket csapatában, két ötöst hárított, Nikola Jakšić akciógóljánál azonban ő is tehetetlen volt. Vraga Dénes is beköszönt”, a sikertelen büntetőket követően centerből egyenlített. A játékrész végén Draško Brguljan emberelőnyös találata törte meg az OSC-gólcsendet, így őrizte lépéselőnyét a Vad-csapat (6:5). A zárónegyed kőkemény fizikai összecsapást hozott, Jakšić találatával négy perccel a lefújást megelőzően 6:6-ra álltak a felek. Egy-egy csavart követően – előbb Nemanja Ubović visszavette az előnyt, majd Nicolas Constatin-Bicari egalizált – Varga az utolsó percben eldöntötte a meccset, és a Fradi ismét begyűjtötte a magyar kupát.

A végeredmény: 1. FTC (Nicolas Constantin-Bicari, Jannisz Fundulisz, Gárdonyi András, Nikola Jakšić, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szabó II. Bence, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Aaron Younger, Zalánki Gergő), 2. OSC 3. Szolnok és Miskolc.

A Dunaújváros letaszította trónjáról az UVSE-t

A nők mezőnyében véget ért az UVSE évek óta tartó egyeduralma, a Mihók Attila vezette Dunaújváros ezúttal jobbnak bizonyult a fővárosiaknál, és a 9:9-cel végződő rendes játékidőt követően az ötméterespárbaj során 4:3-ra legyőzte Benczur Márton lányait.

A DUE rendkívül meggyőzően kezdte a találkozót, Gurisatti Gréta elöl, Laura Aarts hátul nyújtott kiemelkedő teljesítményt, miközben az UVSE-ből egyik játékos sem tudta elkapni a fonalat – Keszthelyi Ritáék 11 percig gólképtelenek voltak. Mihók csapata a harmadik negyed közepéig őrizte meggyőző előnyét (9:6), a felvállalt játékstílus, az agresszív védekezés azonban alaposan megtizedelte a gárdát, Gurisatti után a válogatott másik két kiválósága, Vályi Vanda és Horváth Brigitta is kipontozódott. A budapestiek a záró játékrészben kihasználták helyzeti előnyüket, felzárkóztak, s 26 másodperccel a lefújást megelőzően Faragó Kamilla révén egyenlítettek. A büntetőpárbajban az Újváros nem hibázott, a másik oldalon két játékos keze is megremegett, így idén a Dunaújváros nyerte meg a magyar kupát.

A végeredmény: 1. Dunaújváros (Laura Aarts, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Geraldine Mahieu, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett, Szellák Csenge, Vályi Vanda, Ziegler Diána), 2. UVSE, 3. FTC-Telekom és Hungerit-Szentes.