2024. április 25., csütörtök

Kiégett egy lakás Topolya központjában

Bekapcsolva hagyott elektromos radiátor okozhatta a tüzet

Pénteken este tűz ütött ki Topolyán a Duna utca 4. alatt található nyolcemeletes lakóépület egyik negyedik emeleti lakásában.

Herceg Elizabetta felvétele

Herceg Elizabetta felvétele

Nem hivatalos értesüléseink szerint a tüzet egy villanyradiátor okozta, melyet a lakást bérlő S. N. bekapcsolva hagyott, amikor 19 óra után elhagyta az épületet. Túlterheltség miatt a fűtőtest vezetéke melegedhetett fel és gyúlhatott ki nem sokkal ezután, és a tűz ennek nyomán terjedhetett át az egész lakásra. A füstöt és lángokat észlelő szomszédok azért nem tudták megkezdeni azonnal az oltást, mert a folyosón nem volt tűzoltókészülék, és más tűzvédelmi hiányosság is hátráltatta a tűz megfékezését. A füst és a korom elöntötte a folyosót egészen a legfelső emeletig, és a környező lakásokba is behatolt, ezért az ott lakókat evakuálták.

A helyszínre érkező topolyai hivatásos és önkéntes tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült percek alatt megfékezni a lángokat és megakadályozni a tűz továbbterjedését a szomszédos lakásokra. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár tetemes.