2024. március 28., csütörtök

Megújult a belcsényi tűzoltóotthon

Négy évtizedet kellett várni az új felszerelésekre

A tartományi kormány elnöke, Igor Mirović tegnap részt vett a belcsényi tűzoltó- és mentőegységek felújított épületének megnyitóján. Elmondása szerint rendkívüli fontossággal bír ezen létesítmény rekonstruálása, mivel ennek a szolgálatnak a tevékenysége kiterjed az egész Fruška gora területére, illetve Belcsénytől 28 kilométerre is, egészen a horvát határig.

Fotó: Vojvodina.gov.rs

Fotó: Vojvodina.gov.rs

–  A tartományi kormány 40 millió dinárt különített el egyenruhák beszerzésére és más felszerelésekre a vajdasági önkéntes tűzoltó-egyesületek számára. Ezeket a szervezeteket kötelességünk erősíteni a jövőben, hogy kiegészítsék a tűzoltó- és mentőegységek munkáját. Előrelépéseket tettünk ezen a téren, és közös erővel felszereljük a professzionális és az önkéntes egységeket is, ezzel pedig minden rendkívüli helyzetet felkészültebben tudunk várni – jelentette ki Mirović.

Hozzátette, hogy az Ember projekt keretein belül felújították a rendkívüli helyzetekben használt mentő- és védőfelszerelések is.

Predrag Marić, a rendkívüli helyzetek részlegének vezetője elmondta, hogy ezek az eredmények bizonyítják a minisztérium, a tartományi kormány, illetve a helyi közösségek és a magán cégek koordinált együttműködését. Kiemelte, hogy a 2019-es év mindenképpen az utóbbi idők legsikeresebbje ezen részleg számára, mivel négy évtized után ismét felújultak a tűzoltó létesítmények és felszerelések is.

Milan Novaković, a dél-bácskai körzet vezetője kiemelte, hogy ez az esemény nagy fontossággal bír a tűzoltó- és mentőegységek, valamint az egész belcsényi község számára is, mivel ez a terület rendkívüli jelentőséggel bír minden polgár számára és folytatni kell a támogatását.