2024. április 25., csütörtök

A tökéletes pár

Nyolcvanöt éve él együtt a világ legidősebb házaspárja

John és Charlotte Henderson megismerkedésük évében még biztosan nem gondolták, hogy valaha rekordot döntenek a házasságuk hosszával. 85 évvel később ez mégis megtörtént: idén hivatalosan is ők lettek a világ legidősebb házaspárja. Az idős hölgy most 105 éves, férje pedig 106, és a mai napig nagy boldogságban élnek együtt.

John és Charlotte 1934-ben ismerkedtek meg egymással, és ahogy a férfi elmesélte, első látásra egymásba szerettek. Még a mai napig emlékszik arra, amikor először megpillantotta a fiatal lányt a Texasi Egyetem egyik termében.

- Charlotte hátrafordult, mosolygott, én pedig rögtön tudtam, hogy el akarom vinni randizni – mondta a Todaynek, majd hozzátette, egyébként Charlotte is izgult, hogy vajon elhívja-e őt a kiszemelt fiú. A találkák ezután sorra követték egymást, a fiatalok járni kezdtek, majd öt év múlva össze is házasodtak. Nászútjukat egy kis hotelban töltötték, közös életük során nem vállaltak gyermeket, végig aktívak voltak, sok programot szerveztek, és rengeteget utaztak még az elmúlt évtizedben is. Jelenleg egy nyugdíjas közösségben élnek, és egy kicsit lassítottak a tempójukon.

A 85 éve szeretetben, 80 éve pedig boldog házasságban élő párnak rengetegen tették fel azt a kérdést, hogy mi a kapcsolatuk titka, de sokan faggatták őket a hosszú, egészséges élet kulcsáról is. Egyszerű válaszokat adtak.

Charlotte Henderson úgy véli, a sok utazás, a közös programok segítették megőrizni a szerelmüket, és persze az is, hogy mindig lefoglalják magukat, programokat szerveznek, és sosem unatkoznak. John úgy véli, mindezekhez hozzájárult a pozitív felfogás is, az, hogy sosem borúlátóan álltak a dolgokhoz. Viccből azt is hozzátette, egyesek szerint a gyermekmentességnek is van szerepe kapcsolatuk tartósságában, és abban, hogy mindketten átlépték a százat.

Unokaöccsük, Jason Free azt is hozzátette, számára ők testesítik meg a tökéletes párt. Szerinte az egyik legfőbb titkuk az, hogy sosem rágódnak a múlton, nem nosztalgiáznak túl sokat, és mindig terveznek valamit a jövőt illetően. (Forrás: femina.hu)