2024. április 20., szombat
JOVAN MIKIĆ SPARTAK-DÍJ

Átadták a tartomány legjelentősebb elismeréseit

Az újvidéki Egység kulturális központban tegnap kiosztották a 2019-es Jovan Mikić Spartak-díjat, amelyet a kimagasló teljesítményt nyújtó vajdasági sportolók és edzők kapnak meg. Az eseményen Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár is részt vett. Beszédében elmondta, hogy a sportolók sikerei nem valósulhatnának meg fejlett infrastruktúra nélkül, ezért a tartományi kormány igyekszik minél nagyobb összegeket befektetni az iskolai tornatermek, illetve más sportlétesítmények fejlesztésébe.

Kabók Ida (Ótos András felvétele)

Kabók Ida (Ótos András felvétele)

Az öttagú zsűri a különféle vajdasági sportszervezetektől beérkező 24 javaslat közül választotta ki tíz kategóriában a díjazottakat. A legjelentősebb az év sportolójának díja, amelyet Strahinja Stefanović fiatal kajak-kenu versenyző nyert el.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átvehettem ezt a rangos elismerést, amely mindenképpen motiválni fog a jövőbeni sikerek elérésében. Jelenleg a tokiói olimpiára készülök, ahol igyekezni fogok a lehető legjobb eredményt elérni – mondta Stefanović.

Az életműdíjat Kabók Idának ítélték oda, aki elmondása szerint már 1968 óta foglalkozik sporttal, céllövészetben háromszoros országos bajnok volt, három alkalommal Európa-bajnokságon is szerepelt, valamint számos neves nemzetközi versenyen is részt vett. A későbbiekben edzőként és tornatanárként is tevékenykedett.

Ez az életműdíj számomra az eddigi sikereimnek és munkámnak a megkoronázását jelenti. Az idén pedig mint edző elértem legnagyobb sikeremet is, ugyanis a speciális olimpián a tanítványom második helyezést ért el – jelentette ki Kabók.

A rangos elismerést a Vajdasági Sportszövetség alapította meg, és immáron 52. alkalommal osztották ki.