2024. április 19., péntek

Egy kosár ünnep

A topolyai Művelődési Ház ünnepváró decemberi kínálatából

December első napjaiban a Kis Bácska szklerózis multiplexben megbetegedetteket tömörítő civil szervezet tartott jótékonysági koncertet - melyen felléptek a Kodály Zoltán MMK és a Vuk Stefanović Karadžić SZMK tagjai, a topolyai Zeneiskola diákjai és Žarko Pribaković, majd a Bambi óvoda Tündérrózsa Hagyományápoló Szakkör óvónőinek Ádventi gyertyafény című rendezvényére várták az érdeklődőket a Művelődési Házban.

Ma a kiállítóteremben 18.30-kor a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesületének Mikulás-váró ünnepsége zajlik, majd szombaton, 19 órakor, a színházteremben Mikulás-napi koncertet ad Zenta Város Fúvószenekara, Masa Tibor vezényletével. A hangversenyre a belépődíj önkéntes adomány. Hétfőn 19 órai kezdettel, Kiáltó szó címmel az Udvarhely Néptáncműhely műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a színházteremben. Az erdélyi néptáncműhely vajdasági körútjának első állomása Topolya. A Kiáltó szó című előadással emléket kívánnak állítani Kós Károlynak, illetve a száz éve kisebbségi létbe került erdélyi magyarság jelen helyzetére kívánnak reflektálni, Kós Károly szellemében, hirdetve az erdélyi értékeket, a magyarság önállóságát, megmaradását, jelenét és jövőjét. A belépés díjtalan.

December 10-e a mozivetítések napja lesz. Ezen a napon 16 és 18 órakor a Jégvarázs 2, 3D-s, szerb nyelvű szinkronnal ellátott animációs filmet tekinthetik meg. 20 órától a Realna priča című hazai film kerül vetítésre. Jegyár: 250 dinár.

Ugyanezen a napon a moziterem előcsarnokában 17 órakor megnyílik az Egy kosár ünnep elnevezésű év végi kiállítás, melyre az alkotók legkésőbb december 6-ig, tehát máig jelentkezhetnek. A pályázat feltétele, hogy az ünnepi kompozíciók kosárban készüljenek, a témájuk pedig kapcsolódjon a téli ünnepkörhöz. A beérkezett munkákból december 10-e és 20-a között kiállítást szerveznek, melyet korcsoportok szerint szakmai zsűri értékel majd. A kiállítás zárását követően az alkotók beleegyezésével a pályamunkákat árverésre bocsájtják.

December 12-én, 9, 10.15 és 14 órakor, a Művelődési Ház színháztermében a Patrolne šape című gyermekelőadásokat mutatják be szerb nyelven. December 13-án délelőtt a színházteremben gyermekelőadásokra kerül sor a topolyai Bambi óvónőinek bemutatásában. December 17-én 19 órakor kerül bemutatásra a budapesti Pódium Színház vendégjátéka Bazi nagy magyar lagzi címen. Jegyár: 300 dinár. December 18-án 9 órakor a Művelődési Ház színháztermében a budapesti Pódium Színház az óvodásoknak interaktív mesekoncerttel kedveskedik, melynek címe: Egészséges Makk Marci. A belépés díjtalan, de a szervezők arra kérik az intézményeket, hogy szervezett látogatás tervezése esetén mielőbb jelentsék a létszámot! A bejelentkezés sorrendjében tudják fogadni a látogatókat! Ugyanezen a napon 10.15 és 14 órakor, a Művelődési Ház színháztermében Dr. Bubó rendel. Bemutatja a budapesti Pódium Színház. Az előadás célközönsége az általános iskolák alsó tagozatai. Belépés díjtalan, de az intézményeket itt is arra kérik, hogy előre jelentsék be a látogatási szándékukat és a létszámot!

December 19-én, 18 órától, a Művelődési Ház mozitermében a Vajdasági Vándormozi bemutatja az Égbőlpottyant Mikulás című, szinkronizált, német családi filmvígjátékot, 107 percben. Belépőjegy 18 éves kor alatt 150 dinár, 18 éves kortól 250 dinár. Belépőjegy elővételben december 9-étől kapható a Művelődési Ház irodáiban.

December 20-án 12 órakor, a moziteremben zajlik majd az Egy kosár ünnep című kiállítás árveréssel egybekötött záróünnepsége. Ugyanezen a napon 18 órától a Művelődési Ház mozitermében a topolyai Alapfokú Zeneiskola ünnepi hangversenyét hallgathatják meg a zenekedvelők.

December 23-án ismét a filmek kapnak főszerepet.

December 26-án 19 órai kezdettel a Művelődési Ház színháztermében a Vajdasági RTV nagy népi zenekarának évbúcsúztató koncertjére várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan, az ingyenes jegyek átvehetők a Művelődési Ház irodájában december 16-ától.