2024. április 25., csütörtök

Színvonalas produkciókkal versengtek

Mintegy ötven tanuló nevezett be az oromhegyesi Ezer esztendő mesemondó versenyre

Az oromhegyesi Arany János Általános Iskola tizennegyedik alkalommal volt helyszíne az Ezer esztendő mesemondó versenynek, amelyet Magyarkanizsa Község Pedagógusegyesülete hirdetett meg.

A néhány nappal ezelőtt megtartott rendezvényt az intézmény tanulói, Erdélyi Kamilla, Erdélyi Bálint és Bicskei Sándor rövid zenés irodalmi összeállítással nyitották meg. Az irodalmi és rajzpályázat témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, illetve előadása volt, korcsoporttól függően.

Vajda Attila az intézmény igazgatójaként és a pedagógusegyesület elnökeként üdvözölte a versenyzőket, valamint a jelen lévő pedagógusokat, majd kiemelte, hogy a verseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyarkanizsa község önkormányzata által kiírt pályázatok tették lehetővé. Örömmel konstatálta, hogy a rendezvény nem veszít népszerűségéből, hiszen ebben a tanévben is mintegy ötven tanuló nevezett be a vetélkedőre.

A zsűri csoportonként három tanulót emelt ki a szemle legjobbjaiként. Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek. Az óvodások közül Bajusz Anna (Oromhegyes), Német Alexandra (Horgos), Hődör Lilla (Kispiac), Domonkos Lilien (Horgos) és Túrú Zoé (Orom) munkái érdemeltek jutalmat. Az első osztályosok közül Apró Botond (Felsőhegy), Özvegy Kata (Kispiac) és Döme Lili (Oromhegyes) bizonyult a legjobbnak. A második osztályosok kategóriájában Lékó Balázs Zétény (Oromhegyes), Hugyec Adrienn (Magyarkanizsa), valamint Valkovics Lara (Horgos) lettek a legügyesebb mesemondók. A harmadik osztályosok megmérettetésében Bohata Bence (Horgos), Vajdovics Maja (Oromhegyes) és Cseszkó Tamara (Magyarkanizsa) teljesítményét díjazta a zsűri, míg a negyedikesek közül Bábinszki Tamás (Adorján), Tóth Horgosi Dávid (Tóthfalu) és Tukacs Andrea (Orom), az ötödikesek közül pedig Berec Éva (Magyarkanizsa) és Bicskei Sándor (Oromhegyes) bizonyultak a legjobbnak.