2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Solskjær elbánt Mourinhóval

Rashford ficánkolt a Tottenham ellen (Fotó: Beta/AP)

Rashford ficánkolt a Tottenham ellen (Fotó: Beta/AP)

A Manchester United Rashford két góljával hazai pályán 2:1-re legyőzte a Tottenhamet a Premier League 15. fordulójában. Ole Gunnar Solskjær együttese a Spurs sorozatos védelmi hibái után már a 6. percben megszerezte a vezetést, ám az első félidőben Dele Alli még egyenlíteni tudott. A szünet után nem sokkal a Vörös Ördögök jogos tizenegyeshez jutottak, a büntetőpontról pedig immáron másodszor is eredményes tudott lenni a manchesteriek fiatal támadója. José Mourinho nagy visszatérése óta először szenvedett el vereséget a londoni klub kispadján. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a portugál szakember elmondta, csak magukat okolhatják a vereségért, hiszen pontosan tudták, hogy az Old Trafford mennyire nehéz terep, ennek ellenére arrogánsan léptek pályára. A Mersey-parti rangadón az Anfield Road közönsége valódi futballünnepet láthatott: a listavezető Liverpool 5:2-vel kiütötte az Evertont. A most már stabilan második helyen tartózkodó Leicester is folytatta remek menetelését. A Rókák ezúttal az Aston Villát múlták felül, Brendan Rodgers legénysége így már hét meccse legyőzhetetlennek bizonyul.

Franciaországban az időjárási körülmények ismét kifogtak a Ligue 1 versenyfutásán, ezúttal a sűrű köd akadályozta meg az Amiens–Reims találkozót. A hétvégén mind a Monaco, mind a PSG pihenni tudott, így nem meglepő, hogy a hercegség csapata és a párizsi klub labdarúgói is nyerni tudtak aktuális riválisuk ellen.

Olaszországban a Coppa Italia kezdeti küzdelmein az Udinese 4:0-val kiejtette a Bolognát, a SPAL a Leccét verte, a Serie B-ben vitézkedő Perugia pedig az elsőosztályú Sassuolót győzte le.