2024. március 28., csütörtök

A Mikulásra várva

Az Iszkiri gyerekzenekar koncertezett Szabadkán
A gyerekeket könnyű volt bevonni a játékba

A gyerekeket könnyű volt bevonni a játékba

Csütörtök este gyerekzsivajtól volt hangos a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A magyarországi Iszkiri gyerekzenekar koncertjére nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az esemény a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Az Iszkiri zenekar tagjai, Baraczka Gergő, Csikós Péter, Dombi Ádám és Oláh Gábor gyakorló apukák, akik főállásban is gyerekekkel foglalkoznak. Saját szerzeményeiken kívül ismert gyerekdalokat is játszanak.

A szabadkai fellépésük a mikulásvárás jegyében zajlott. Az est folyamán elhangzott a Tél, tél, tél, a Mikulás-Roll, a Barátom Karácsony és a Lajos, a hóember című dalaik is. A gyerekek többsége gyorsan elfoglalta a színpad előtti helyet. Megtanulhatták a Kacsa Cha Chát, és azt is, hogyan táncol egy hóember. Azt is megtudhattuk, hogy miért veszélyes, ha egy manó autót vezet, és hogy miért kell vigyázni a tekergő mamutokra.

A zenekarnak sikerült bevonnia legkisebbeket a játékba, a mozgásba, hiszen lelkesen mutogatták el az elhangzott dalokat. A hangulat fergeteges volt, a kicsik mosolyogva és feltöltődve hagyták el a színháztermet szüleik kíséretében. A VM4K munkatársai a koncert végén mikuláscsomaggal kedveskedtek a gyerekeknek.