2024. március 29., péntek

Nyolcvan kiállító az ország minden tájáról

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg Szabadkán a Winterfest adventi kirakodóvásárt. A rendezvényen mintegy nyolcvan kiállító kínálja portékáját a hagyományos fakunyhókban, melyeket a Köztársaság térre és a napóra köré állított fel a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat. A negyven napig tartó vásáron a szabadkaiak és a turisták is ünnepi hangulatban érezhetik magukat, vásárlás közben forralt bort vagy egyéb meleg italt szürcsölgetve sétálhatnak végig a bódék között.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A vásár ünnepélyes megnyitójára csütörtökön este került sor. A Szabadkai Zeneiskola kórusának előadása után Dejan Ljubisavljević, a közvállalat igazgatója az egybegyűlteket köszöntve kiemelte, hogy az idei Winterfestre az egész ország területéről érkeztek kiállítók.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A szabadkaiak és városunk vendégei ünnepi hangulatban köszönthetik a főtéren az új esztendőt. Finom csemegéket, édességeket kóstolhatnak, forralt borral koccinthatnak baráti társaságukban – mondta az igazgató.

Bunford Tivadar, a városi képviselő-testület elnöke is üdvözölte a jelenlévőket, majd köszönetet mondott a közvállalatnak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A közvállalat odaadó munkájával és igyekezetével évről évre megidézi a karácsony szellemét, valódi ünnepi hangulatot teremtve. Mindenki kedvére válogathat a különböző kézműves termékek, a kézimunkák, a házi hústermékek, a bioélelmiszerek, a vidékünkre jellemző hagyományos termékek, az édességek, az ékszerek, a mézkészítmények, a ruházati cikkek között. Hiszem, hogy a gazdag kínálat mindenki tetszését elnyeri, és mindenki örömét leli a varázslatos hangulatban, illetve hogy itt megtalálja a szeretteit örvendeztető ajándékot – hallhattuk Bunford Tivadartól.

A megnyitót a kórus ünnepi éneke zárta. Szabadka hagyományos karácsonyi vására január 13-ig látogatható.