2024. március 28., csütörtök

Legyen ön is Mikulás!

Vasárnap huszonegyedik alkalommal tartják meg a Mikulásfutást

Vasárnap a palicsi helyi közösség, a Palics Park Kft. és a Szerbiai Ultramaraton Szövetség közös szervezésében immár huszonegyedik alkalommal tartják meg Palicson a Mikulásfutást. A futam a Vigadó elől indul 11 órai kezdettel, tudtuk meg csütörtökön a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón.

Egyetlen követelménye a mikulásjelmez vagy a mikulássapka viselete (Gergely Árpád archív felvétele)

Egyetlen követelménye a mikulásjelmez vagy a mikulássapka viselete (Gergely Árpád archív felvétele)

Radmila Šakić, a Palics Park Kft. turisztikai részlegének vezetője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a futamon való részvétel egyetlen követelménye a mikulásjelmez vagy a mikulássapka viselete. A körpálya mintegy 1500 métert tesz ki. A résztvevőknek sétálva vagy futva legalább egy kört kell megtenniük a kijelölt vonalon. A pálya a tó partján húzódik majd, a Prezident szállodáig, majd tovább halad a Spliti fasoron egészen a Víztoronyig, illetve a Nagyparkon keresztül vissza a Vigadóig. A turisztikai részleg vezetője hozzátette, hogy a Mikulásfutást több program is kíséri. A Vigadó nagytermében 10 és 13 óra között a legkisebbek műhelymunkákon vehetnek részt, melyeket a Palicsi Művelődési Egyesület és a Malac Genijalac mentális aritmetikával foglalkozó iskola szervez.

Zoran Molnar és Radmila Šakić (Fotó: Patyi Szilárd)

Zoran Molnar és Radmila Šakić (Fotó: Patyi Szilárd)

Zoran Molnar, a Vöröskereszt szakmunkatársa arról adott tájékoztatást, hogy a Vöröskereszt a Mikulásfutam keretében jótékonysági akciót szervez Legyél te is Mikulás címmel. A jótékonysági szervezet munkatársai 10 és 13 óra között a Vigadóban édességeket, játékokat, iskolafelszereléseket és ruhákat tartalmazó adományokat várnak. Az összegyűlt adományokból ajándékcsomagokat készítenek, amelyeket annak a 191, 2 és 14 év közötti, gyermeknek osztanak szét, akik a Vöröskereszt népkonyhájának felhasználói. Emellett a Vöröskereszt is tart egy műhelymunkát a gyermekeknek az elsősegélynyújtás alapjairól.