2024. április 25., csütörtök

Sokat adott a SocioAgro Dreán

A dreai polgárok társadalmi és gazdasági helyzetének javítása érdekében az elmúlt két évben a szegedi Katház Közhasznú Nonprofit Kft. és a hajdújárási Poverello Alapítvány az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében szervezte meg a SocioAgro – Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés elnevezésű projektet, amelyet hivatalosan a napokban zártak le Dreán.

Fotó: Fehér Rózsa

Fotó: Fehér Rózsa

A tartós munkanélküliség elleni küzdelem jegyében megvalósult Interreg-IPA projektum keretében a szociális vállalkozás összetett modelljét szerették volna megvalósítani a faluban, ennek érdekében vállalkozással és növénytermesztéssel kapcsolatos ingyenes képzéseket, kirándulásokat, valamint készség- és kompetenciafejlesztő tréningeket szerveztek az érdeklődőknek Dreán. A projekt keretében Dreán felépítettek egy 630 négyzetméteres fóliasátrat, és munkát is adtak öt személynek.

Kondé Lajos, a szegedi Katház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a zárórendezvényen elmondta: a projekt elsődleges célja az önfenntartó kertművelés megalapozása és a Lurkóházak konyhájának friss zöldséggel való ellátása volt. A program az Európai Unió 190.000 eurós társfinanszírozásával valósult meg.