2024. április 25., csütörtök

Kishegyes adventje

Kishegyesen néhány éve közös adventi koszorúja van a falunak. Minden gyertya meggyújtása más helyszínen zajlik, és egy külön program épül köré.

Most hétvégén az első gyertyát a nyugdíjas-otthonban gyújtották meg, a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület és a kishegyesi helyi közösség szervezésében. Kőműves Valéria, az egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a nyugdíjasok harmadik alkalommal szervezték meg a gyertyagyújtást. Az alkalmi műsoron felléptek a kishegyesi ovisok, valamint a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület szavalói. A fellépéseket követően meggyújtották az adventi gyertyát és karácsonyi dalokat énekeltek közösen, mondta el Kőműves, majd hozzáfűzte, hogy a program szerény megvendégeléssel ért véget.

Az idei évben is nagy volt az érdeklődés, sokan vettek részt az adventi programon. Elsősorban a nyugdíjas-egyesület tagjai, de képviseltették magukat a civil szervezetek, a helyi közösség és az önkormányzat is. A következő adventi gyertya meggyújtására a Nők Kishegyesi Fórumának székházában fog sor kerülni a hétvégén.