2024. április 20., szombat

Ádventi varázslat a színházteremben

Fehér Nóra jótékonysági koncertet adott az adai Szentháromság gyermekkórus javára

Ádventi varázslat címmel adott jótékonysági koncertet az adai színházteremben vasárnap este a népszerű moholi születésű énekesnő, Fehér Nóra, aki immár negyedik alkalommal örvendeztette meg az adai közönséget nagy sikerű ádventi jótékonysági koncertjével.

A Kormorán és a Madrass együttes énekesnőjének, illetve a Győri Nemzeti Színház és a Komáromi Magyar Lovas Színház színésznőjének ajándék koncertjére idén is sokan voltak kíváncsiak, hiszen zsúfolásig megtelt az adai színházterem, ahol az egybegyűltek meghittségben és szeretetben töltötték el az egész estét. A rendezvény bevételét ezúttal az adai Szentháromság gyermekkórus javára ajánlotta fel az énekesnő, akivel a koncert után beszélgettünk.

Miért tartottad fontosnak, hogy idén is megszervezd a jótékonysági koncertedet?

– Az egész ötlet még 2015-ben született meg, amikor is a könyvtári napok keretein belül látogattam el Adára, és adtam koncertet. Azután jött egy sugallat, hogy miért ne szervezhetnénk évről évre olyan jótékonysági koncerteket, amelyeknek bevételét akár egy-egy intézménynek, szervezetnek, egyesületnek vagy magánszemélynek ajánlanánk fel, ily módon próbálva meg segítséget nyújtani nekik. Én már lassan tizenegy éve Magyarországon élek, viszont nagyon sokat járok haza, ezért fontosnak tartom, hogy az itthoni embereket valamilyen formában segíteni tudjam. Ezeken a koncerteken mindenki önkéntes adománnyal járul hozzá az est sikerességéhez. Idén negyedik alkalommal léptem fel itt, az adai színházterem színpadán. Az első évben a könyvtár javára, a másodikban egy adai volt leukémiás kislány számára, tavaly a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek gyűjtöttünk, idén pedig az adai Szentháromság ifjúsági kórusra esett a választásunk. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy évben egyszer összejöjjön Ada község lakossága ilyen esemény apropóján, hiszen ezek az rendezvények közösségépítőek és közösség-összetartóak is tudnak lenni.

Miért éppen a Szentháromság gyermekkórusra esett a választásod?

– Ennek van egy picit személyes oka is. A történet ugyanis úgy kezdődik, hogy egyik nyáron a mostani kórus vezetőivel együtt énekeltem a gyerekkórussal. Láttam a gyermekeken, hogy mennyire élvezik azt, amit csinálnak, örömmel járnak a kórusba, és azt is, hogy milyen gyönyörűen, tisztán, angyali hangon dalolnak. Igazából akkor döntöttem el, hogy támogatni szeretném őket. Az adományt a ruháikra, az utazásaikra, a kottáik kinyomtatására, valamint kottatartókra és egyéb olyan eszközre szeretnénk fordítani, amelyekre a kórusnak szüksége van.

Aki követi a pályafutásodat, tudja, hogy rendkívül izgalmas év áll mögötted. Te milyennek értékeled az idei évedet?

– Az idei évem telis-tele volt hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel. Nagyon kemény volt abból a szempontból, hogy a Kormorán zenekarral rengeteget koncerteztünk, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem a határon túli régiókban is felléptünk, köztük Erdélyben, a Felvidéken és Kárpátalján. Ezenfelül ott van még a Győri Nemzeti Színház, ahol szintén olyan feladatokat kaptam, amelyek nagyon sok időt és energiát igényelnek. Ezek a feladatok azonban csodálatos ajándékok számomra, éppen ezért a kisebb nehézségek ellenére is fantasztikusan eredményesnek értékelem az idei évemet. Nagy örömömre szolgál ugyanakkor az is, hogy amikor lemegy az év végi bemutató, akkor ismét hazajöhetek, ugyanis az elmúlt hét-nyolc év után az idei lesz az első olyan karácsonyom, amit itthon tölthetek a szeretteimmel.

Az ünnepek és a pihenés után a következő évben milyen feladatok várnak rád?

– A következő évem szintén nagyon húzósnak ígérkezik, mivel Trianon-emlékév lesz, a Kormorán zenekarral már szinte teljesen tele van a naptárunk. Természetesen továbbra is teszem a dolgomat, énekelni fogok, ha lehetőségem lesz rá, akkor játszani is, mert úgy érzem, ezek által talán valamiféle feltöltődést tudunk adni az embereknek, nemcsak a közösen megélt szép pillanatokban, hanem a rosszabb napokon is.