2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Ötvenhat millió dinár a verbászi ipari övezetre

Verbászon befejezéséhez közeledik a Kelet ipari övezet infrastrukturális felszerelése. Az oda vezető műút, a vízvezeték, a csatorna- és villanyhálózat, a közvilágítás, a parkoló, a gyalog- és kerékpárutak építésére, valamint a város központjában, a 44-es tömbben elvégzendő munkálatokra a tartományi kormány 56 millió dinárt különített el.

Forrás: vojvodina.gov.rs

Forrás: vojvodina.gov.rs

Đorđe Milićević alelnök vezetésével tegnap egy tartományi kormányküldöttség is megtekintette a munkálatokat, majd az önkormányzat vezetőivel együtt összegezte az eddigi közös projektumokat és a további terveket.

– Közvetlen beruházások formájában vagy más módon három és fél év alatt a tartományi költségvetésből majdnem egymilliárd dinárt juttattunk Verbász községnek, és folytatjuk a támogatását, újabb projektumok készülnek, elsősorban az ipari zónákra összpontosítunk, hogy minél több hazai és külföldi befektetőt vonzzunk a községbe – mondta Milićević.

Milan Glušac polgármester kiemelte: a tartományi kormány megértéssel van a verbászi gondok iránt, és mivel az önkormányzatnak nincs elég pénze a fejlesztésre, sok fontos projektum megvalósítását támogatta. A gazdasági kapacitások felerősítése és a foglalkoztatás növelése a legfontosabb.

A tartományi delegáció tagjaként Verbászon járt Ognjen Bjelić regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár, Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság vezetője és Nikola Žeželj, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség igazgatója is.