2024. április 24., szerda
Vajdasági Rádió és Televízió

Ébredés a senki földjén

Szombaton 22 órakor az Újvidéki Rádióban bemutatásra kerül Ladik Katalin Ébredés a senki földjén című hangjátéka Vajda Tibor rendezésében. Lakner Edit, a Vajdasági Rádió és Televízió drámai műsorainak vezetője, a magyar nyelvű hangjátékok szerkesztő-dramaturgjától megtudtuk, a darabban közreműködik Ladik Katalin, Krizsán Szilvia, Vajda Tibor, Balázs Áron, Huszta Dániel és Szkopál Béla. A zenei aláfestés válogatás Király Ernő citrafonra írt kompozícióiból a szerző előadásában.

A szerkesztő-dramaturg elmondta, ebben az évben lesz az utolsó bemutatójuk.

– Augusztusban kezdtük sugározni a 13 részes mesejáték sorozatunkat, amelyet én rendeztem, a zenéjét Erős Ervin szerezte és előadta. Mészáros Anikó Epreskerti mesék című meseregényéről van szó, Jódal Rózsa alkalmazta rádióra. A szerepeket László Judit, Mészáros Árpád, Huszta Dániel, Elor Emina, Ferenc Ágota, Figura Terézia és Sirmer Zoltán alakítja.

Lakner Edit beszámolt arról is, hogy októberben bemutatták Az ellopott futár című kétrészes rádiójátékot, az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad színházi előadásának rádióváltozatát. Rejtő Jenő regényét Figura Terézia alkalmazta rádióra és rendezte. A szerepeket a diákszínpad legidősebb tagjaira bízták.

A drámai műsorok szerkesztősége az év elejére tervezi Krizsán Szilvia Klotyókémek című 7 részes ifjúsági zenés hangjáték-sorozatának a felvételezését.