2024. április 25., csütörtök

Mézeskalács a gyerekeknek

Ismét van Női Fóruma Pacsérnak – December 15-én karácsonyi vásárt tartanak

Tizenkét év szünet után újra megkezdte tevékenységét Pacséron a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének Női Fóruma. Hunyadi Teréztől, a csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy első lépésben a falubeli gyermekek megajándékozását tűzték ki célul.

– Egy hónappal ezelőtt alakult meg a szervezetünk hivatalosan. Változó, hogy hányan tudnak részt venni az összejöveteleinken, de átlagban 8-10-en sikerül összegyűlnünk az inkubátorház egyik helyiségében kijelölt székházunkban. Mindannyian lelkesen kezdtük meg a szervezetben a munkálkodást, és örömmel tölt el bennünket, hogy ifjabb családtagjaink is kiveszik részüket terveink megvalósításából. Első lépésben hangulatos mézeskalácssütési akcióba kezdtünk. A pacséri gyerekek tanintézményi mikuláscsomagját szeretnénk tartalmasabbá tenni az édességekkel. Ez azt jelenti, hogy pénteken valamivel több mint 200 gyermek, a Moša Pijade Általános Iskola diákjai, a Bambi Gyermekintézmény pacséri tagozatának ovisai és a református egyház által a falunkban működtetett Csemete Játszóház kicsinyei lábbelijében a szervezetünk által készített édességeket is meghozza a Mikulás – mesélte Hunyadi Teréz, és elmondta azt is, hogy az egyik hétvégén megsütötték a mézeskalácsokat, a következő alkalommal pedig kidíszítették. Adventi díszeket, illetve hagyományos karácsonyi kalácsokat is készítettek, és mindezt már bemutatták egy kiállításon.

– Vasárnap Kisboszniába voltunk hivatalosak egy kézműves kiállítással egybekötött karácsonyi vásárba. Színvonalas rendezvény volt, és nagyon szép élményekkel, ötletekkel gazdagodtunk. Remélhetőleg jó szelet a további munkálkodáshoz. Hosszú távú terveink között szerepel, hogy alkalomadtán a falu idős, magányos polgárai számára teadélutánt szervezzünk, amibe bevonjuk majd a gyerekeket is. A farsangi időszakban jelmezes felvonulással is szeretnénk megmozgatni a pacsériakat – ismertette a Női Fórum helyi elnöke a jövőbeni elképzeléseiket, emellett arról is hallhattunk, hogy a szervezet a település helyi közösségének támogatásával karácsonyi vásárt tart december 15-én a Regionális Oktatóközpontban.

– A karácsonyi vásárunk 8 órakor kezdődik, az árusok 9 óráig pakolhatják ki a portékáikat, a vásárlókat pedig 17 óráig várjuk. Azért is időzítettük a rendezvényt 15-ére, hogy ha valaki mégsem talál megfelelő ajándékot a fa alá, legyen rá ideje beszerezni. Már több árus is jelentkezett nálunk házi finomságokkal, például kalácsokkal, száraztésztával, de könyveket is lehet majd venni. Továbbra is várjuk azokat a helyi vagy környékbeli érdeklődőket, akik valamilyen terméket szeretnének árusítani a vásárunkon. Annyit kérünk, hogy még idejében, azaz december 10-éig jelezzék részvételi szándékukat a 064-157-33-45-es mobilszámon – tolmácsolta kérését Hunyadi Teréz, a VMSZ pacséri szervezete keretében újjáalakult Női Fórum vezetője.