Mézeskalács a gyerekeknek

Ismét van Női Fóruma Pacsérnak – December 15-én karácsonyi vásárt tartanak

K.P.D.

2019. december 3., 13:58

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Tizenkét év szünet után újra megkezdte tevékenységét Pacséron a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének Női Fóruma. Hunyadi Teréztől, a csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy első lépésben a falubeli gyermekek megajándékozását tűzték ki célul.

Hunyadi Teréz

Hunyadi Teréz

– Egy hónappal ezelőtt alakult meg a szervezetünk hivatalosan. Változó, hogy hányan tudnak részt venni az összejöveteleinken, de átlagban 8-10-en sikerül összegyűlnünk az inkubátorház egyik helyiségében kijelölt székházunkban. Mindannyian lelkesen kezdtük meg a szervezetben a munkálkodást, és örömmel tölt el bennünket, hogy ifjabb családtagjaink is kiveszik részüket terveink megvalósításából. Első lépésben hangulatos mézeskalácssütési akcióba kezdtünk. A pacséri gyerekek tanintézményi mikuláscsomagját szeretnénk tartalmasabbá tenni az édességekkel. Ez azt jelenti, hogy pénteken valamivel több mint 200 gyermek, a Moša Pijade Általános Iskola diákjai, a Bambi Gyermekintézmény pacséri tagozatának ovisai és a református egyház által a falunkban működtetett Csemete Játszóház kicsinyei lábbelijében a szervezetünk által készített édességeket is meghozza a Mikulás – mesélte Hunyadi Teréz, és elmondta azt is, hogy az egyik hétvégén megsütötték a mézeskalácsokat, a következő alkalommal pedig kidíszítették. Adventi díszeket, illetve hagyományos karácsonyi kalácsokat is készítettek, és mindezt már bemutatták egy kiállításon.

Mézeskalácssütéssel kezdte meg tevékenységét az újjáalakult Női Fórum Pacséron (Komáromi Gizella felvétele)

Mézeskalácssütéssel kezdte meg tevékenységét az újjáalakult Női Fórum Pacséron (Komáromi Gizella felvétele)

– Vasárnap Kisboszniába voltunk hivatalosak egy kézműves kiállítással egybekötött karácsonyi vásárba. Színvonalas rendezvény volt, és nagyon szép élményekkel, ötletekkel gazdagodtunk. Remélhetőleg jó szelet a további munkálkodáshoz. Hosszú távú terveink között szerepel, hogy alkalomadtán a falu idős, magányos polgárai számára teadélutánt szervezzünk, amibe bevonjuk majd a gyerekeket is. A farsangi időszakban jelmezes felvonulással is szeretnénk megmozgatni a pacsériakat – ismertette a Női Fórum helyi elnöke a jövőbeni elképzeléseiket, emellett arról is hallhattunk, hogy a szervezet a település helyi közösségének támogatásával karácsonyi vásárt tart december 15-én a Regionális Oktatóközpontban.

– A karácsonyi vásárunk 8 órakor kezdődik, az árusok 9 óráig pakolhatják ki a portékáikat, a vásárlókat pedig 17 óráig várjuk. Azért is időzítettük a rendezvényt 15-ére, hogy ha valaki mégsem talál megfelelő ajándékot a fa alá, legyen rá ideje beszerezni. Már több árus is jelentkezett nálunk házi finomságokkal, például kalácsokkal, száraztésztával, de könyveket is lehet majd venni. Továbbra is várjuk azokat a helyi vagy környékbeli érdeklődőket, akik valamilyen terméket szeretnének árusítani a vásárunkon. Annyit kérünk, hogy még idejében, azaz december 10-éig jelezzék részvételi szándékukat a 064-157-33-45-es mobilszámon – tolmácsolta kérését Hunyadi Teréz, a VMSZ pacséri szervezete keretében újjáalakult Női Fórum vezetője.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége