2024. április 25., csütörtök

Hasonlóak, mégis mások

Zenés, táncos műsort és kiállítást szerveztek a szociális intézmények

Immár tizenötödik alkalommal szervezett közös tárlatot kedden négy szabadkai szociális intézmény Hasonlók, mégis mások címen. A szabadkai Gerontológiai Központ felhasználói, a Dositej Obradović Diákotthon lakói, a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola diákjai, illetve a Kolevka Gyermekotthon növendékei képzőművészeti és kézműves alkotásait a Galleria Szálló átriumában helyezték ki, s egyben a fogyatékkal élő emberek nemzetközi napjáról is megemlékeztek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A történelem során és napjainkban is számos fogyatékkal élő járult hozzá a politika, a kultúra és a művészetek gazdagításához szerte a világon, így országunkban is. Nem felejthetjük el, hogy mennyire fontos részei a társadalomnak – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján Suzana Paunović, a szerb kormány Emberi és Kisebbségi Jogi Irodájának igazgatója.

Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, a rendezvény célja, rámutatni arra, hogy a szociális védelemben részesülő egyének is a város lakosságának szerves részét képezik.

– Minden szabadkai lakos értéket hordoz magában. A fogyatékkal élő személyek is a mi polgáraink, ezt a szociális munkakörökben tevékenykedők tudhatják a leginkább. Büszke vagyok arra, hogy már 15. alkalommal szervezzük meg ezt a rendezvényt, ami évről évre népesebb. Nálunk senki sincs kirekesztve, és a jövőben is erre fogunk törekedni. A Gerontológiai Központ partnereivel közösen szervezi meg ezt a kiállítást és műsort, tudni kell, hogy ezek az intézmények nem csak ezen a napon gondoskodnak a fogyatékkal élőkről, hanem az év minden napján – nyilatkozta a média képviselőinek az igazgató.

A tárlatmegnyitót a négy intézmény közös zenés-táncos előadása követte.