2024. március 29., péntek
MAGYARKANIZSAI EGÉSZSÉGHÁZ

Bővülő szolgáltatások

Új felszereléssel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház. A múlt héten érkezett meg a hordozható ultrahangos készülék három szondával, amit az egészségház saját eszközből biztosított, hogy emelje az egészségügyi ellátás színvonalát minden településen.

A készüléket huszonnégy havi részletre vásárolta meg az egészségház 1 850 000 dinár értékben, gondolva arra, hogy mindenki számára elérhető legyen ez a szolgáltatás is – tudtuk meg Gyólay Karolina igazgatónőtől.

– Az ultrahangos készülék egyike a szükséges felszereléseknek a horgosi nőgyógyászat megnyitásához, ugyanakkor ezzel a készülékkel ultrahangos vizsgálatokat is végzünk radiológus által, mivel a készüléket célszerűen hordozható formában szereztük be, minden településen ezentúl várható az ultrahangos megelőző vizsgálat beütemezése. Ezáltal igyekszünk növelni minden településen az egészségügyi ellátás minőségét és elérésének lehetőségét a lakosság érdekében, és biztosítani ultrahangos vizsgálatokat a kisebb településekben is a községünk területén. A készülékkel lehetőség van nőgyógyászati, alsó és felső hasi, doppler (nyaki erek), prosztata-, pajzsmirigy- és más ultrahangos vizsgálatok elvégzésére is – emelte ki Gyólay Karolina.