2024. április 16., kedd

Színvonalas tánckavalkáddal ünnepeltek

Kiváló hangulatban zajlott le a hétvégén az adai Műszaki Iskola sportcsarnokában a Venus Fest

Második alkalommal rendezték meg a hétvégén Adán a Műszaki Iskola sportcsarnokában a Venus Festet, amelynek szervezői színvonalas zenés-táncos programmal készültek az érdeklődők számára. A rendezvény iránt igen nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen több százan kísérték figyelemmel a fellépők produkcióit.

A fesztivál kezdetén a szervezők egy érdekes videót mutattak be, amelyben az egykori táncosokat lehetett látni. Meglepetésként olyan felvételt is bevágtak, amelyen a Venus+ Táncklub korábbi mazsorett-táncosa, Koncsek Almási Tiffany szerepel, aki egy németországi táncklub révén került be egy német tévéműsorba. Ezt követően Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere szólt az egybegyűltekhez, aki örömének adott hangot annak kapcsán, hogy újra megszervezték ezt a nagyszabású és igen színvonalas táncfesztivált, amelyre számos településről érkeztek résztvevők. Köszönetet mondott a szervezőknek az egész éves munkájukért, valamint azokért az erőfeszítéseikért, amelyekkel a mostani rendezvényt életre hívták.

A folytatásban fergeteges produkcióikkal közönség elé léptek a hazai és a külföldi táncosok is, akik látványosabbnál látványosabb koreográfiákat mutattak be. A fellépők között a házigazdák mellett jelen voltak a hódmezővásárhelyi The Emerald Dance, a péterrévei Dr. Kiss Imre MK, a nagykikindai Dance N Soul, az adai Venus+ TK, a moholi Midnight, a szabadkai Tornado, az adai The E Squad, az óbecsei Petőfi Sándor MK és a törökkanizsai Quick Dance táncklub táncosai is.

A táncos műsort az est végén a Baraparty együttes zárta, majd következett a finálé, amikor is az összes táncost és tánctanárt, valamint a zenekar tagjait is együtt láthattuk a színpadon. A fellépők virágokkal és szíves lufikkal a kezükben boldogan és elégedetten ujjongva búcsúztak a közönségtől és egymástól, abban bízva, hogy rövidesen újra találkozhatnak majd egymással a következő Venus Festen. A szervezők igazán kitettek magukért, hiszen a komoly és kemény munka meghozta gyümölcsét, így minden kétséget kizáróan rendkívül izgalmas és színvonalas műsor állt össze a 2019-es Venus Festre.

A Venus+ Táncklubnak 2018-ban sikerült növelnie tagjainak számát, idén pedig még több új táncossal bővült, így a rendezvényen a klub három csoportja mutatkozott be, valamint szóló- és duóprodukciókkal igyekeztek még érdekesebbé tenni a műsort.

– Jelenleg körülbelül 40-45-en vagyunk, viszont a fesztiválon 40-en léptünk fel, mivel néhányan csak a közelmúltban csatlakoztak a csoportunkhoz, így most még nem tudtuk őket beépíteni a programba. Nagyon örülünk annak, hogy már három-négy éves kislányaink is vannak, akik nagyon ügyesek, így azon gondolkodunk, hogy a közeljövőben alakítunk egy ún. bébicsoportot is – emelte ki Gordos Evelin, a Venus Fest fő szervezője és egyben a Venus+ Táncklub egyik koreográfusa, aki elmondta, a rendezvény főtámogatója Ada község önkormányzata volt, amely mellett több szponzort is sikerült bevonniuk a fesztivál megszervezésébe.

– Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik akár anyagilag, akár más módon támogattak minket, hiszen nélkülük egészen biztosan nem sikerült volna. Külön örülünk annak, hogy a reklámjaink is hatékonyaknak bizonyultak, hiszen így talált ránk például egy magyarországi táncklub is, amelynek tagjait természetesen sok szeretettel vártuk a fellépőink körébe, akiknek a száma az előző fesztiválhoz képest csaknem megduplázódott – mondta Gordos Evelin, az esemény fő szervezője.