2024. április 26., péntek
FOCIMIX

Lo Celso ideje máris lejárt?!

Giovani Lo Celso nagy reményekkel érkezett Londonba, miután a Tottenham egy idényre kölcsönvette a Real Betistől, ám Mauricio Pochettino és a jelek szerint José Mourinho alatt sem vált alapemberré. A Marca beszámolója szerint – válogatottbeli helyét féltve – az argentin középpályás a kölcsönszerződés felbontását sürgeti. Lo Celso a bajnokságban hét, a Bajnokok Ligájában két mérkőzésen kapott lehetőséget, s csak kétszer volt kezdő, a Premier League-ben a Sheffield United, a BL-ben a Crvena zvezda ellen. A kilenc találkozón összesen 252 percet töltött játékban. A Marca brit forrásokra hivatkozva állítja, Lo Celso José Mourinhóval sem találta meg a közös hangot, így a portugál menedzser sem ragaszkodik a középpályás megtartásához. A 23 éves labdarúgó korábban 22-szer szerepelt az argentin válogatottban, értékét pedig 50 millió euróra becsüli a Transfermarkt szakportál. A Marca szerint Lo Celso télen visszatérhet „anyaklubjához”, a Real Betishez. Hogy aztán tavasszal ott is marad, vagy esetleg újra kölcsön- vagy eladják, már a jövő zenéje. (Nemzeti Sport)

Európában akar maradni Pochettino

Továbbra is Európában akar dolgozni Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának két hete menesztett vezetőedzője. „Nehezemre esik, hogy egy argentínai projektben gondolkodjak” – fogalmazott a 47 éves argentin szakember, aki jelenleg otthon tartózkodik, és nyilatkozott a Fox Sports Argentinának. Hozzátette, hogy a családja miatt is inkább Európában képzeli el a jövőjét. A korábbi válogatott futballista, aki az előző szezonban Bajnokok Ligája-döntőbe vezette a londoni csapatot, azt mondta, most egy kis nyugalomra vágyik. Brit médiainformációk szerint Pochettino a nyárig biztosan nem vállal munkát másik Premier League-klubnál, mert akkor a szerződése alapján vissza kellene fizetnie a 14,7 millió eurós végkielégítése teljes összegét. „Sok egyesület van, és sok szép projekt. De most az a legfontosabb, hogy a Tottenhamnél eltöltött öt és fél hihetetlen szezon után kitisztuljon a fejem” – mondta a szakember.

Már nem Quique Sánchez Flores a Watford edzője

Menesztették posztjáról QuiqueSánchezFlorest, az angol Premier League-ben utolsó helyezett Watford vezetőedzőjét. A csapat a PL-idényt egy döntetlennel és három vereséggel kezdte, emiatt szeptember 7-én elküldték a spanyol JavierGraciát, akinek helyét honfitársa vette át. Sánchez Floresszel tíz mérkőzésből mindössze egyet nyert meg a Watford, amely 14 forduló alatt nyolc pontot szerzett. Legutóbb szombaton a Southamptontól kapott ki 2:1-re idegenben. Quique Sánchez Flores a 2015/2016-os szezon után másodszor irányította a Watfordot.