2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A hajrában bukott el az Atléti

Szokásos pillanatkép: Atléti-játékosok Messi közelében (Fotó: Beta/AP)

Szokásos pillanatkép: Atléti-játékosok Messi közelében (Fotó: Beta/AP)

Egy igazi rangadóhoz méltó harcias, eseményekkel teli mérkőzést láthatott a madridi Wanda Metropolitano stadion közönsége vasárnap késő este, amikor Diego Simeone Atlético Madridja a címvédő Barcelonát fogadta. A találkozón mindkét gárda előtt számos lehetőséget adódott, de nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a kapusokon – Oblak és Ter Stegen – nem találnak fogást a mezőnyjátékosok. A 86. percben aztán olyat láthatott a spanyol futball nézőtábora, amit valójában már sokszor átélt: Messi a középpályáról indulva cselezett ki két embert, majd egy duplapassz után bal lábbal a jobb alsóba tekert. A gránátvörös-kékek győzelmükkel visszavették a vezetést a Real Madridtól, a Matracosok azonban egészen a hatodik helyig csúsztak vissza a tabellán.

A Premier League-ben a késő délutáni meccseken a Leicester is kihasználta a City botlását. Jamie Vardy és társai az Evertont 2:1-gyel felülmúlták, és 8 pontnyi távolságból követik a Liverpoolt. A Manchester United továbbra is szenved, s egyre inkább úgy tűnik, Solksjaer kezdeti fellángolása után a csapatépítés már nem működik jól a norvég szakember irányítása alatt. Az Old Traffordra az Aston Villa látogatott, az összecsapáson pedig végül 2:2-es döntetlen született. Pogbáék 14 forduló után mindössze 18 ponttal rendelkeznek, és a PL 9. helyén tanyáznak.

Mint arról már tegnapi számunkban beszámoltunk, Franciaországban a Ligue 1 15. játéknapjának zárómeccsét, a Monaco–PSG derbit elhalasztották. Ennek oka az extrém időjárás volt, azt viszont egyelőre nem tudni, mikor pótolják a találkozót.