2024. április 18., csütörtök

Vár a Kosztolányi Gimnázium

Sok érdeklődő látogatott el az intézmény nyílt napjára

Kedden nyílt napot tartottak a szabadkai Kosztolányi Tehetséggondozó Gimnáziumban. Az eseményre nagy volt az érdeklődés, gyorsan megtelt a díszterem szülőkkel és végzős diákokkal.

Novák Károly Attila igazgató köszöntötte a megjelenteket. Mint kiemelte, az intézmény egyedülállónak számít Szabadkán, hiszen csak magyar tanulók járnak ide, és délelőtti váltásban folyik az oktatás. Az előző évekhez hasonlóan a következő tanévben is három szakra lehet jelentkezni. Az angol és a német nyelvi tagozatra 24–24 diákot várnak, a sporttagozatra pedig 30 tanulót. A nyelvi tagozatokra felvételivel lehet bejutni. Magyar nyelv és irodalomból, valamint választott idegen nyelvből (angol vagy német) kell vizsgát tenniük azoknak, akik nyelvi tagozatra szeretnének iratkozni. Az egész napos felvételi-felkészítőket január 13-án és 14-én, február 8-án, március 7-én, április 14-én és 15-én, illetve május 9-én tartják. A felvételi-felkészítőkön való részvétel ingyenes.

Mint az igazgatótól megtudhattuk, a sporttagozatra való bejutáshoz nem szükséges felvételi vizsga. A kisérettségi eredményén kívül fontos, hogy a tanuló valamelyik sport-, táncklub vagy néptáncegyesület tagja legyen.

Ezután a gimnázium diákjai tartottak rövid tájékoztatót az intézményben folyó szakkörökről, a választható idegen nyelvekről, a kirándulásokról és a diákparlament munkájáról. Ezt követően a szülők a tanárok kíséretében körbenéztek az épületben, a nyolcadikosok pedig kötetlenül beszélgethettek a gimnázium tanulóival. A szülők megismerkedhettek a tanárokkal, a nyolcadikosok pedig bemutató órákon vehettek részt. A német, az angol, az irodalom és a történelemóra közül választhattak.