2024. április 20., szombat

A Hamupipőke Nagybecskereken

Magyar nyelvű bemutatót tartott a népszínház bábtársulata

Hosszú idő után pénteken este újra magyar nyelvű bábelőadást láthattak a legkisebbek Nagybecskereken. A Hamupipőke című darabbal a tervek szerint tájolni fognak a népszínház bábosai, és hamarosan szerb nyelven is bemutatják.

A darab rendezője Lázár Helga szabadúszó bábszínházi rendező és bábos, az előadás pedig Gimesi Dóra átdolgozása nyomán készült. A zenét David Schuckart szerezte, a látványt és a bábokat Illés Haibo készítette, illetve tervezte, kivitelezésükben pedig Faragó Tibor bábkészítő működött közre. A koreográfus Kovács Domokos, a rendezőasszisztens Jenovay Lajos volt.

A címszerepet Hajdú Sára játszotta, a királyfit pedig Nyári Ákos. Mindketten vendégszínészek voltak, akárcsak Fridrik Gertrúd. A nagybecskereki bábosok közül pedig Kovács Hajnalka, Pósa Andrija és Kardos Krisztián lépett fel a darabban.

– Két éve kaptam a felkérést Faragó Tibortól és a színháztól, hogy a Hamupipőkét rendezzem meg. Már akkor ismertem Gimesi Dórának az adaptációját, aki meglehetősen átdolgozta a mesét. Tehát, hogy máshova helyezte a fókuszait, és én ezzel nagyon szimpatizáltam. Nyilván ehhez nekem rendezőként hozzá kell raknom egy vizuális világot, egy zenei világot, és további fontos feladatom az, hogy a színészeknek a különböző adottságaiból jól gazdálkodjak, és így gyúrjak egésszé egy előadást – nyilatkozta Lázár Helga rendező.

A gyerekek reagálásából ítélve mindezeknek a feladatoknak mindenki eleget tett. Most már csak arra lenne szükség, hogy minél több gyerek láthassa az előadást.