2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Visszaesés

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Kedves tanácsadó, nem érzem magamat jól a bőrömben. Látom, hogy sok mindennel foglalkozik, így hát remélem, hogy számomra is van egy csodareceptje.

– Tessék mondani, mi a baj, miért nem érzi jól magát?

– Hát, van egy függőségem, s habár eljutottam odáig, hogy elismerjem, sokak szerint már jó úton vagyok ahhoz, hogy meggyógyuljak, de mindig visszaesek. Rendeltem tavaly öntől rítusokat szenvedélybetegség ellen, meg is csináltam néhányat, s javult is a helyzet. Azt hittem, ha már javult a helyzet, akkor nincs szükség arra, hogy a többit megcsináljam. Kibírtam két hónapig is, hogy ne igyak, mert hát tulajdonképpen erről van szó, de ekkor összevesztem a párommal, s a vigaszt természetesen a italban kerestem.     

– Később próbálkozott-e újra a szertartásokkal?

– Igen, egy idő után összeszedtem magamat, s azt mondtam magamnak, hogyha egyszer kitartottam két hónapig, akkor többre is képes vagyok.

– Ezt jól gondolta. A leszokás természetesen sokban függ attól, hogy az ember mennyire gázolt bele a mélybe. Van, ahol orvosi segítségre, elvonókúrára, gyógyszerekre van szükség, s ilyenkor a rítusok abban segítenek, hogy a szenvedélybeteg és segítői olyan helyzeteket, olyan embereket és olyan információkat fognak bevonzani az életükbe, amelyek odáig vezetnek, hogy a beteg a legjobb módon, a legrövidebb időn belül helyrejöjjön. Mi történt hát önnel később?

– Megcsináltam ismét néhány szertartást, s megígértem a családomnak is, s önmagamnak is, hogy leállok az itallal. Most egy hónapig tartott a siker, mert egy ünnepségen vettünk részt, ahol mindenki ivott, s nem volt nehéz a békát a vízbe ugratni. Ezt egy mély csalódás követte, csalódtam magamban is, tudtam, hogy a családom is csalódott bennem, s ettől még vacakabbul éreztem magam. Ekkor eldobtam a rítusokat, úgy, hogy a zömét ki sem próbáltam.

– Ezután próbálkozott még, akár rítussal, akár anélkül?

– Igen. Az egyik rítus menetét tudtam, s ezt ismételtem meg. Most is két hónapig tartottam ki, közben külön nagy fogadalmat is tettem magamnak, s úgy éreztem, végre kordában tudom tartani rossz szokásomat. Ám ismét elég volt egy stressz, most munkahelyi probléma, s azon vettem észre magam, hogy a pohár a kezemben van. Mindig azt hiszem, hogy tudom kontrollálni a helyzetet, mindig úgy érzem, hogy egy hajszálon múlott a siker. Csak még egyet iszom, mondogatom magamban, no még csak egyet, s azután már minden mindegy. Persze most, pár nap múlva igen pocsékul érzem magamat. Az otthoni viták fölerősödtek, nem hiszek már magamban, hiszen a magamnak adott szavamat sem tudom betartani, egy senki vagyok, szavahihetetlen gyenge alak...

– Jó, ne mondja tovább, megértem önt, de nincs értelme tovább ostoroznia magát. Ezzel csak rontani tud a helyzeten. Igen, elbukott, de álljon fel!

– No, de hanyadszor buktam el?

– Van, aki gyorsabban tanul, van, aki lassabban. Ha padlón van, nézzen körül, milyennek látja ön a világot? Utána álljon fel, s szemlélje meg más szempontból is a dolgokat. Mi áll a bukás mögött, lát-e ön buktatót? Józan fejjel, ha átgondolja a visszaesés előtti órákat, de főleg perceket, mit észlel. Mikor lehetett volna még változtatni, s mi az a gondolat, vagy esemény, vagy döntés, ami döntött? Vizsgálja át aprólékosan, találja meg a hibákat, a veszélyeket és a buktatókat. Legyen igen elővigyázatos újhold és telihold idején, mert olyankor a túlzott érzelmek miatt a függőségek fölerősödnek. A visszaesések megesnek, de utána újrakezdheti, kitisztítva az energiákat, lelkileg is meg kell tisztulni, meg kell bocsásson önmagának is, el kell végezzen néhány speciális rítust is, köztük a hajszálrítust is, hogy ezután ne egy hajszálon múljon a dolog. Nem könnyű a feladat, de ha megteszi mindazt, amit ajánlok, akkor a siker biztos. Ajánlom tehát az otthona energetikai megtisztítását, beleértve azt is, hogy a bútorokat kicserélje, vagy legalábbis a bútorok elhelyezésén változtasson. Kidobni a limlomot, a nem működő és eltört dolgokat, a négy égtáj arkangyalával és mind a négy elemmel meg kell tisztítani otthonát, ön sós vízben meg kell fürödjön, s néhány szertartást el kell végezni, úgy a szenvedélybetegség ellen is konkrétan, de az ön lelki egyensúlya helyrehozása végett is. A lyukas tükör is sokat tud segíteni a tisztulásban, s az írásterápiában az „f” betűt kell speciálisan írni. Azt majd megírom, hogy hogyan írja, s fontos, hogy legalább negyven napig gyakorolja ezt, mert ez hozta idáig az önszabotáló viselkedést, s azt, hogy újra és újra visszaesik, képtelen megvalósítani terveit, egy ideig kitart ön, s azután föladja, s rohan a vesztébe. Ezt, és a „t” betűt fogja majd megváltoztatni, mert ez hozzásegít a célok megvalósításához, és gyakorolja a „th” betűt is, speciális módon, amely az önfegyelmet adja. Elküldöm a 7 gyertyás szeánszot is, amely igen erőteljes, törli a karmikus terheket is, megszabadít családi terhektől is és megszabadít azoknak a fogadalmaknak, esküknek és ígéreteknek a terhétől, amelyeket nem tartottunk be, s amit a múltban tettünk, de már nem a mi javunkat szolgálja.

– Köszönöm, most egy nagy reményt nyújtott nekem. Amikor tényleg színtisztán, józan ésszel belegondolok a dologba, a rítusok segítettek, mert előtte meg sem próbáltam fölhagyni az itallal, s talán ha megvan bennem a kitartás, akkor mindet megcsinálom, s már nem itt tartanék. Ám így, hogy azt látjuk, hogy mélyebben benne vagyok a bajban, ezek a megoldások teljesen kiválónak tűnnek, s a bajt minden oldalról, ahogy látom, a legjobb módon orvosolni fogjuk. Már csak ettől a gondolattól akkora erőt kaptam, hogy családom támogatása nélkül is boldogulni fogok. Az igazság az, hogy „nincs is pofám” elébük állni, magyarázkodni, ígérgetni, hanem szavak nélkül fogok nekik bizonyítani. Azt hiszem, büszkék lesznek rám, s nem utolsósorban, én is büszke leszek magamra. Minden erőmet rávetem e dolgok gyakorlására és elvégzésére. Előre is köszönöm!