2024. március 28., csütörtök

A világ sorsa a megfogant életekben rejlik

Őszintén az abortuszról

A nagy érdeklődés és a sok kérdés miatt több mint kétórásra sikeredett a könyvbemutató az újvidéki Ferences Rendház Bonaventurianum kollégiumában. Abby Johnson és Cindy Lambert Unplanned című nagysikerű könyvét, amely 2014-ben megérte a 2. kiadását is, Ante Čaljkušić, Lidija Dugan és Krunoslav Puškar, a 40 nap az életért nevű horvátországi polgári kezdeményezés fiatal vezetője és fiatal aktivistái ismertették. A folyó évben Emina Kovačević fordításában, a spliti Verbum kiadó gondozásának köszönhetően az érdeklődők horvát nyelven olvashatják ezt az abortusz témájával foglalkozó, rendkívül értékes kiadványt.

A könyvbemutató után is még a témáról beszélgettek (Bozsóki Valéria felvétele)

A könyvbemutató után is még a témáról beszélgettek (Bozsóki Valéria felvétele)

Az újvidéki könyvbemutatón a fiatalokat, felnőtt férfiakat és nőket nagyon megérintették Abby Johnson, a Tervezett szülőiség amerikai abortuszklinika programvezetőjének megrázó felismerései, amelyek után elhagyta a klinikát, és a pro-choice aktivistájából a meg nem született életekért harcoló pro-life aktivista lett. – Amit évekig mondtam (az abortuszról) az embereknek, és amiben magam is hittem, mind hazugság volt – vallotta könyvében. Férjezett, nyolcgyermekes édesanyaként a témáról most úgy vélekedik: függetlenül, kinek milyen meggyőződése van és milyen világnézetet vall, a világ jövője és sorsa a megfogant életekben rejlik.

A könyvbemutató a székvárosban tanuló keresztény fiatalok szervezésében valósult meg. Sokan vitték haza a kiadványt, amely Peter Kreeft szerint meglepően őszinte történet! Sem kötekedő, sem ideológiai színezetű, hanem informatív könyv – első kézből kínál tényeket és elsősorban őszinte érzelmeket az abortusz témájáról.

A világszerte erősödő 40 nap az életért polgári kezdeményezés Horvátország 33 városában az élet kultúrájának előmozdításán fáradozik. A tervek szerint ez a mozgalom, amely az abortuszok számának csökkenéséért küzd, hamarosan Vajdaságban is megalakul.