2024. március 29., péntek
SZENTTAMÁS

Újra lezárták a Verbászra vezető főutat

Mintegy másfél hónapra volt szükség az M-75-ös autópályánál lévő felüljárótól Verbász bejáratáig, azaz a csaknem 4,5 kilométer hosszúságú főút teljes felújítására. 

Fotó: Paraczky László

Fotó: Paraczky László

Az utat november 15-én nyitották meg, azonban a Szerbiai Utak Közvállalat közleményben jelezte, hogy útfelújítási munkálatok miatt 2019. november 29-étől 2020. április 20-áig újra lezárják a Szenttamás és Verbász közötti I. B. osztályú 15-ös számú főutat. A lezárására azért van szükség, mert ezúttal  Szenttamás felől az M-75-ös autópályánál lévő felüljáróig újítják fel a mintegy 4 kilométeres útszakasz. Ez annyit jelent, hogy az említett időszakban továbbra is kerülőutakon folytatódik a közlekedés Szenttamásról Zombor irányába. Az egyik kerülő Bácsfeketehegyen, a másik pedig Szőregen és Ókéren keresztül vezet. A személy- és teherforgalom mellett az autóbuszok is a fent említett kerülőutakon  érkeznek Szenttamásra és Verbászra, s emiatt továbbra is késéssel kell számolni.

Kérdésünkre, hogy a felújítási munkálatok valójában meddig tartanak, hiszen a hat hónapos határidő túl hosszúnak tűnik, Aleksandar Majdanović, a munkálatokat végző szabadkai Vojput vállalat illetékese elmondta, minden az időjárástól függ. Ha tudnak dolgozni, a felújítást december végéig befejezik. Ha csapadékosra fordul az idő, illetve (be)havazik, a munkálatok akár január végéig, vagy ennél tovább is elhúzódhatnak.