2024. április 25., csütörtök

Dudaszóval esett a győztes tripla

Fordulatos találkozón aratta negyedik, sorozatban második győzelmét az Euroligában a Crvena zvezda. Milan Tomić csapata 76:73-ra verte az ugyancsak a tabella hátsóbb régiójában tanyázó Valenciát, és 11 forduló után 4/7-es mérlegével kikerült a sereghajtók táborából.

A piros-fehérek kezdték jobban a találkozót, néhány perc alatt 11:4-re húztak el, ám a vendéggárda nem hagyta magát meglepni, a félidőben már 4 pontos előnyük állt az eredményjelzőn (37:41). A Zvezda számára oly sokszor balsorsú harmadik negyed most a szerbeknek sikerült kiválóan (23:10, 60:51), a spanyol élvonalban Barcelona- és Real Madrid-szintű gárdák mellett edződő Valencia azonban szívósan visszaküzdötte magát, sőt a vezetést is visszavette 14:3-as rohanásával. A gárdák fej fej mellett mentek neki a véghajrának, majd az utolsó másodpercekben 73:73-as állásnál az addig is pazarul játszó zvezdás Lorenzo Brown vállalta a felelősséget. A labdafelvitelt követően egy testcsel után hárompontosra emelkedett, és triplája a dudaszó pillanatában hullott a gyűrűbe. Az amerikai 19 ponttal és 6 gólpasszal a győztesek legjobbja volt.

Botladoznak Sopronban

Harmadik vereségét könyvelte el a női Euroliga 5. fordulójában a Sopron, a tavaly négyes döntőig jutó magyar csapat a lengyel Arka Gdyniával szemben maradt alul hazai parketten, 61:59 arányban. Gáspár Dávid együttese az első félidőben végig hátrányban játszott, majd a harmadik negyedben visszajött a meccsbe. A Gdynia azonban 8 pontos előnnyel (58:50) fordult az utolsó percekre, ahonnan a Sopronnak már nem sikerült újra felállnia. A meccs legjobbja a 22 pontos Gülich volt a vendégektől, a házigazdától Crvendakić (14) és Határ (12) játszott legeredményesebben. A Sopron jelenleg sereghajtó helyen áll a B csoportban, de a körbeveréseknek köszönhetően ugyanannyi győzelmet számlál (2/3), mint a jelenleg negyedik, negyeddöntős pozíciót tartó Lyon.