2024. április 25., csütörtök

Élmezőnyben Újvidék karácsonyi vására

A European Best Destinations internetes portál és az Európai Bizottság felmérései szerint Újvidék a vonzóbb idegenforgalmi célpontok közé tartozik Európában.

Ma kezdődik a szavazás az Európa legjobb karácsonyi vására címért (Ótos András felvétele)

Ma kezdődik a szavazás az Európa legjobb karácsonyi vására címért (Ótos András felvétele)

Az Újvidéki Winterfest az ország legrégebben működő karácsonyi vására, 2016 óta rengetegen látogatták meg. A rendezvény legnagyobb attrakciója az éneklő karácsonyfa, amelyet mindennap vajdasági gyermekkórusok népesítenek be. Nem mellékes, hogy az éneklő karácsonyfa mögötti színpadon a vajdasági gyermekek 10 nyelven adják elő programjukat (szerbül, magyarul, szlovákul, ruszinul, horvátul, ladinóul, héberül, angolul, németül és oroszul) – emlékeztet a Dnevnik napilap honlapja.

Újvidék központjában, a Szabadság téren faházikókat helyeztek el, különféle vajdasági ínyencségeket kínálnak. Ezenkívül a szénajátszótéren a városi gyerekek megtapasztalhatják, hogy mit jelent természetes anyagokból készült játékszerekkel játszani. A szervezők gondoskodtak arról is, hogy a belváros utcáira „visszavarázsolják” a fiákereket, az elmúlt évek rendezvényeinek tapasztalata azt mutatja, hogy ez jó húzás volt. Telenként nagyon sokan végigkocsikáznak a Zmaj utcán.

A European Best Destinations internetes portálon az érdeklődők tájékozódhatnak a jobb, újvidéki hotelekről, motelekről, valamint a vajdasági és belgrádi idegenforgalmi túrákról.

Az internetes portál szerint az elmúlt évek legjobb karácsonyi vására az Advent u Zagrebu elnevezésű rendezvény volt, a horvát fővárosba ennek köszönhetően egyre több turista látogat.

Az internetes portál november 29-étől hagyományosan megszervezi az online szavazást a Legjobb karácsonyi vásár címért, szavazni a www.europeanbestdestinations.com címen lehet.