2024. március 29., péntek

A költészet bűvöletében

Tegnap délután az Európa Alapítvány szervezésében A költészet bűvöletében címmel irodalmi társalgást tartottak a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki, Duna utcában lévő irodájában.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

A találkozó vendége L. Móger Tímea vajdasági magyar költőnő volt, megismerkedhettünk a Homo labilis című, már megjelent kötetével. Szó esett a következő, szinte már nyomdakész állapotban lévő könyvéről is, amelynek a Falvédő szövegek munkacímet adta. Az est folyamán betekintést nyerhettünk L. Móger Tímea munkásságába, a beszélgetést Jódal Rózsa írónő vezette, részt vett benne Erdély Lenke és Pelt Ilona is. A zombori születésű költőnő életrajzát Erdély Lenke, az Európa Alapítvány igazgatója olvasta fel. – A vajdasági magyar költészet és irodalom belőlünk nő ki, és hozzánk szól – emlékeztetett, majd kijelentette, hogy az alapítvány ezentúl is lehetőséget nyújt majd íróinknak, költőinknek a bemutatkozásra, kibontakozásra.

A jelenlevők a helyszínen megvásárolhatták L. Móger Tímea, Homo labilis és Jódal Rózsa, Az éjszaka megérintése című köteteit.