2024. április 23., kedd
ÓBECSE

A ciprusi nagykövetet fogadták

Az Európa ritmusában rendezvény keretében jövőre az óbecsei gyerekek képviselik majd Ciprust – ez volt az apropója Konstainos Elijades ciprusi nagykövet óbecsei látogatásának. A vendéget Dragan Tošić polgármester, Nenad Tomašević, a községi képviselő-testület elnöke és munkatársaik fogadták. A nagykövettel tartott David Makević, az Európa ritmusában rendezvény végrehajtó igazgatója és Igor Karadarević, a rendezvény televíziós igazgatója is.

– Örülök, hogy a következő rendezvényen az óbecsei gyerekek képviselik majd országunkat. Azt remélem, hogy egy ciprusi város és Óbecse testvérváros lesz, és ennek köszönhetően a gyerekek részesei lesznek majd különféle kulturális programcseréknek, de bízom a gazdasági együttműködésben is – jelentette ki Konstainos Elijades ciprusi nagykövet. Igor Karadarević elmondása szerint a kapcsolatfelvétel már korábban megtörtént, ugyanis a nagykövet nemrégiben a tartományi mezőgazdasági titkárságon vendégeskedett, ahol Vuk Radojević titkár (Óbecse korábbi polgármestere) vetette fel először a Ciprus és Óbecse közötti együttműködés lehetőségét.

A nagykövet egy rövid séta keretében megismerkedett a városközpont idegenforgalmi nevezetességeivel, ellátogatott a Knott Autoflex vállalatba, majd vendéglátóival megebédelt a Bogdan Dunđerski-kastély éttermében.