2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Messi a 700. meccsén is varázsolt

Messinek Hummels sem jelentett problémát (Fotó: Beta/AP)

Messinek Hummels sem jelentett problémát (Fotó: Beta/AP)

A Bajnokok Ligája csoportkörében az ötödik forduló szerdai játéknapján csak a Barcelona és a Leipzig együttese tudta bebiztosítani a nyolcaddöntős szereplését. A katalán együttesben a 700. mérkőzésén pályára lépő Lionel Messi egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Dortmund elleni 3:1-es sikerből. A gránátvörös-kékeknél Suárez és Griezmann is eredményes tudott lenni, így Ernesto Valverde csapata saját közönsége előtt harcolta ki a továbbjutást. Az F csoport másik összecsapásán Antonio Conte Interje jobban bírta a hajrát a prágai Slavia ellen. A Nerazzurri 3:1-es győzelmével megelőzte a BVB-t a táblázaton, de a legjobb 16-ban való részvételről az utolsó forduló dönt.

Hasonlóan kusza a helyzet a G jelű négyesben, ahol a Leipzig az utolsó pillanatban mentett pontot a Benfica ellen (2:2). A lipcseiek – bár továbbjutottak – nem lehetnek túlzottan boldogok, hiszen Gulácsi Pétert a 64. percben egy komoly ütközés után le kellett cserélni. A magyar válogatott hálóőr fejsérülést szenvedett, de a Leipzig vezetőedzője szerint Gulácsi már a hétvégén a csapat rendelkezésére állhat. A G csoportban a december közepén rendezendő 6. fordulóban egy csoda folytán még az is elképzelhető, hogy a jelenleg utolsó helyen álló Benfica megelőzi a Lyont és a Zenitet.

A Szoboszlaival felálló Salzburg idegenben 4:1-gyel kiütötte a Genket. Az osztrák együttes a legrosszabb esetben is az Európa-ligában folytatja a versenyzést, ám ha JesseMarsch fiai legyőzik a címvédő Liverpoolt, csoportelsőként is végezhetnek. A H csoportban a nap rangadóján előbb a Valencia, majd a Chelsea játszott előnyben, a végén pedig igazságosnak mondható 2:2-es remi született. A kvartettet egyelőre az Ajax vezeti, de a spanyol és az angol gárda is joggal pályázik a tavaszi BL-részvételre.