2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KÉPVISELŐHÁZ

Intézményi kapcsolatok erősítése a boszniai Szerb Köztársasággal

Vajdaság AT Képviselőházának küldöttsége Pásztor István házelnök vezetésével tegnap Banjalukán Željka Cvijanovićtyal, a boszniai Szerb Köztársaság elnökével tárgyalt. A Vajdaság AT és a boszniai Szerb Köztársaság közötti intézményi kapcsolatok erősítése és fejlesztése, valamint a gazdasági, oktatási és kulturális együttműködés elmélyítése volt a téma.

Cvijanović elnök asszony hangsúlyozta, hogy a boszniai Szerb Köztársaság számára nagyon fontos a Vajdasággal való jó együttműködés, és úgy értékelte, hogy nagy fokú a kölcsönös bizalom és az egység, eredményesek a közös kezdeményezések.

A találkozón elhangzott, hogy a boszniai Szerb Köztársaság és Vajdaság együttműködése egyre dinamikusabb, amit a közösen aláírt együttműködési nyilatkozatok és az infrastrukturális projektumok nagy száma is bizonyít. A sikeresen fejlődő együttműködést különösen erős kapocsként segíti az, hogy Vajdaságnak sok boszniai szerb köztársaságbeli és bosznia-hercegovinai származású lakosa van.

A találkozón, melyet a boszniai Szerb Köztársaság elnöki palotájában tartottak, részt vettek Milenko Jovanov és Pavle Budakov tartományi képviselők, frakcióvezetők, továbbá Dmitar Stanišić, az Európai Integrációs és Régióközi Együttműködési Bizottság elnöke, valamint Nikola Banjac, Vajdaság AT Képviselőházának főtitkára is.