2024. április 25., csütörtök

Átadták a nagycsaládos díjakat

Kishegyesen tartotta díjátadó ünnepségét a VANCSESZ

A kishegyesi tűzoltóotthon nagytermében átadták a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének (VANCSESZ-nek) díjait.

A szövetség öt kategóriában osztotta ki a díjakat azoknak, akik családbarát tevékenységükkel kiérdemelték. Krizsán Vilmos, a szövetség elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a díjakat évente odaítélik.

– A családbarát önkormányzat díjat Zenta község önkormányzata kapta. Úgy értékeltük, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat tett a családok érdekében. A különböző támogatások mellett olyan családbarát rendezvények vannak Zentán, amelyeken a családok jól érzik magukat, és vidékről is sok család részt vesz rajtuk. Emellett évente odaítélik a példamutató nagycsalád díjat, elindították a nagycsaládos kártyát, és több olyan rendelkezésük van, amelyek sokat jelentenek a nagycsaládok számára. A családbarát vállalkozó díjat az idén az óbecsei Totpromet Kft. kapta. Ez a vállalat megbecsüli a munkásait a bérezésen és a munkához való hozzáálláson keresztül, és több alkalommal is segítette őket családi beruházások során. Emellett kiemelkedően családias a hangulat ebben a családi vállalkozásban. A legsikeresebb nagycsaládos egyesület díját a péterrévei Bölcső Tisza Menti Nagycsaládos Egyesület kapta. Az elmúlt években tagjai rengeteg munkát fektettek a nagycsaládos ház építésébe és belakásába, valamint rendezvények szervezésében is jeleskednek. Emellett sok új család iratkozott be az egyesületbe, ami azt mutatja, hogy fejlődőképes. A VANCSESZ arany oklevelét a péterrévei Energo Plano cég kapta, hiszen a nagycsaládos ház építése során kidolgozta az energetikai dokumentációt, segített az engedélyek beszerzésében, és mindezt térítésmentesen tette. A példamutató nagycsalád díjat az idén két család vette át. A kishegyesi László család három gyermeket nevel példásan, a felsőhegyi Rekovics családban pedig öt gyermek van, és kitűnnek a gyermekekkel való foglalkozásban – mondta el az elnök, majd hozzáfűzte, hogy a díjak valóban méltó kezekbe kerültek.