2024. április 23., kedd
EURÓPA-LIGA

Utolsó perces bakiparádék

Tömegjelenet a Ferencváros–Espanyol meccsről (Fotó: MTI)

Tömegjelenet a Ferencváros–Espanyol meccsről (Fotó: MTI)

A címben szereplő szó joggal áll többes számban, hiszen a Ferencváros és a Partizan is a bírói ráadásban vérzett el. A szerb csapat esetében mindez azt is jelenti, hogy Savo Milošević fiai már a csoportkörben kiestek az Európa-ligából. Pedig a belgrádi együttes az Alkmaar elleni idegenbeli mérkőzés nagy részében dominálni tudott, a 2:0-s előny pedig egészen a 87. percig kitartott. A fekete-fehérek a hajrát emberelőnyben játszották, miután Boadut színészkedés miatt kiállította a játékvezető. Érdekes módon a Partizan futballistái pont ekkor illetődtek meg, s kapusuk, Stojković hathatós közreműködésével eltékozolták előnyüket. A hazai pályán utolsó pillanatig küzdő hollandokat Drujf mentette meg, aki előbb egy hosszú indításnál csúsztatott bele lágyan a labdába, majd a 92. minutumban egy jobb oldali beadást váltott találatra. A 2:2-es végeredménnyel eldőlt, hogy az L csoport továbbjutói a Manchester United és az Alkmaar. Az utolsó fordulóban a két csapat egymás között döntheti el az elsőség sorsát.

A Ferencváros a Groupama Arénában vívott csatát az Espanyollal. A magyar csapat Sigér Dávid góljával szerzett vezetést, amire a másik oldalon Melendo tudott válaszolni. A Fradi a második félidőben több helyzetet is kialakított, sőt, Isael még egy tizenegyest is rúghatott a 77. percben. A brazil támadó büntetőjét Diego López hárította. A 91. minutumban a hálóőr már tehetetlen volt, amikor a Zöld Sasok második büntetőjét Škvarka értékesítette. Rebrov gárdája a 96. percben hullajtotta el a két pontot, miután Darder megelőzve védőjét közelről Dibusz kapujába rúgott. A Ferencváros versenyben maradt, de a december 12-ei, Ludogorec elleni idegenbeli összecsapásán kötelező a győzelem, ha a zöld-fehérek tavasszal is az európai kupaporondon kívánnak szerepelni.

A játéknap rangadóján az Arsenal a Frankfurtot látta vendégül. A londoniaknál az utóbbi időben egyre többet cikkeztek UnaiEmery távozásáról. A spanyol vezetőedző megítélésén a csütörtöki produkció sem javított sokat, tegnap déltájban pedig hivatalossá vált, hogy a londoni klub megválik a 2018-ban kinevezett trénertől. Az Ágyúsok az első félidő végén előnyhöz jutottak, ám a második játékrészben egy tízperces „áramszünet” miatt 2:1-re kikaptak. Az Arsenal az újabb vereséggel immáron hét mérkőzés óta nyeretlen. A Sevilla 2:0-val felülmúlta a Qarabağot, a Sporting pedig 4:0-val a PSV-t, így az andalúziai és a portugál klub is továbbjutott saját kvartettjéből.