2024. április 26., péntek

Dubaj után Újvidék

Leleplezték a Monopoly társasjáték különleges játéktábláját

Néhány héttel a dubaji bemutató után a Monopoly cég képviselői tegnap a SPENS épülete előtti téren mutatták be a neves társasjáték újvidéki vonatkozású tábláját.

Fotó: Fúró Dénes

Fotó: Fúró Dénes

A Winning Movies brit cég a világ egyik, ha nem a leghíresebb társasjátékának, a Monopoly gyártásával foglalkozik. A speciális, újvidéki játéktáblán a város nevezetességei kaptak helyet, amelyeket a polgárok korábbi javaslatai alapján helyeztek el az alkotók. A beérkezett, különféle javaslatok közül egy szakzsűri választotta ki a leglátogatottabb és legismertebb újvidéki helyszíneket, és ezek kerültek fel végül a játékmezőkre.

Lazar Vuković a Winning Movies cég fejlesztési igazgatója elmondta, hogy több tucatnyi javaslat érkezett be, ezekből kellett kiválasztani a 28 mezőre jutó helyszínmegnevezéseket. – Lelkes csapatunk egy igen kreatív ötletet dolgozott ki a Monopoly Újvidék megalkotásához. Segítségével a játék nagy rajongói megismerhetik városunk szépségeit. Szerintem ez a legjobb szuvenír, amely egy városhoz kötödhet, ugyanis a játék újvidéki verziója nevezetességeink hírét terjeszti szerte a világon – mondta Vuković.

Vuk Vučković, a Wolf Art Studio neves festője már évekkel ezelőtt elkészített Újvidékről egy festményt, amely teljesen véletlenül került fel a Monopoly társasjáték táblájára.

– Három évvel ezelőtt a festményem egy újvidéki galériában volt kiállítva, a Monopoly játék képviselőinek figyelmét teljesen véletlenül hívta fel. Nagyon megtetszett nekik, úgy döntöttek, hogy ezt a képet szeretnék látni a világ legismertebb társasjátéka táblájának a közepén – mesélte Vučković.

A lelkes Monopoly játékosok számára ezzel már hozzáférhetővé vált az ismert társasjáték különleges kiadása.