2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Gyümölcsöző együttműködés

Partnerségi megállapodás Európa egyik leggazdagabb régiójával

A tartományi kormány elnöke, Igor Mirović és Volker Bouffier Hessen tartomány elnöke kedden együttműködési megállapodást írt alá Wiesbadenben. A szóban forgó dokumentum a két tartomány intenzívebb együttműködését hivatott előmozdítani, amely magába foglalja a regionális- és helyi önkormányzatok, szervezetek, intézmények gazdasági egyesületek között együttműködést is. Ezek elsősorban a kereskedelem és ipar, valamint a beruházások, tudomány és technológia, oktatás, kultúra, környezetvédelem, sport területén terén valósulnak majd meg.

– Ez egy rendkívül jelentős egyezmény, amelyet aláírtunk. Az együttműködésünk kulcsfontosságú területekre terjed ki, melyek közül különösen fontos a gazdasági kapcsolatok erősítése. A német cégek a vezető beruházók országunkban és szeretnénk, ha ez a tendencia a jövőben is megmaradna – mondta Mirović.

Megállapodás született még a környezetvédelemről és az egyetemek kapcsolattartásáról is.

– Szerbia Európához tartozik, ezért folytatnia kell a megkezdett utat, mivel mi az európai közösség részének tekintjük. Az ország integrációjának folyamatát Németországban megértik és támogatják – jelentette ki Bouffier.

Hessen a 16 német szövetségi tartomány közül a legfejlettebb, ahol mintegy 6 millió ember él. A bruttó hazai terméke pedig eléri a 278 milliárd eurót, mellyel Európa egyik leggazdagabb régiója.