2024. április 24., szerda

Kishegyes község 60 éves

A községnapi ünnepségen elismerésben részesült a kishegyesi önkéntes tűzoltótestület

A kishegyesi községi képviselő-testület tegnap délelőtt tartotta ünnepi díszülését a bácsfeketehegyi színházteremben. A díszülést Kishegyes község napja alkalmából tartották, számos vendég jelenlétében. 1959-ben alakult meg Kishegyes község Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szeghegy településekből, mondta el lapunknak Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke.

Szűgyi István megnyitja a díszülést (Lakatos János felvétele)

Szűgyi István megnyitja a díszülést (Lakatos János felvétele)

– Minden évben, amikor megünnepeltük ezt a napot, a baráti önkormányzatokból, a tartományból és a minisztériumokból is hívtunk vendégeket. Szeretném megköszönni, hogy ez alkalommal is nagyon sokan vesznek részt az ünnepségen. Kishegyes község most 60 éves, és merem remélni, hogy még hatvanat megél. A mi községünk az egyik legkisebb Vajdaságban, viszont olyan beruházásokkal és eredményekkel tud büszkélkedni, amelyek megállják a helyüket. Ismerjük a lehetőségeinket és a jövőben azon leszünk, hogy ennek a közösségnek többet és jobbat hozzunk, s javítsuk az életminőséget, amennyire lehet – számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy az önkormányzat idén először osztott ki elismerést a község napján.

– Idén a 145 éves fennállását ünneplő kishegyesi Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület köszönőlevelet kapott az önkormányzattól. A 145 év nagyon sokat jelent, másrészről pedig önkéntes tűzoltótestületről van szó, melynek tagjai nap mint nap szolgálják ezt a közösséget – fogalmazott Szűgyi.

A község ünnepi hangulatban emlékezik meg fennállásának 60. évfordulójáról, nyilatkozta a médiának Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere.

A kishegyesi művelődési egyesület Cselefedni énekcsoportja (Lakatos János felvétele)

A kishegyesi művelődési egyesület Cselefedni énekcsoportja (Lakatos János felvétele)

– Eredményeink közül a legbüszkébb arra vagyok, hogy megkezdődött a községi szennyvíztisztító építése. Ezt a projektumot a tartományi kormány pénzeli, és reményeink szerint hamarosan megkezdődik a szennyvízhálózat építése, valamint a vízhálózat felújítása is. Személyes célomnak tartom, hogy itt tartsuk fiataljainkat, polgárainkat, és ne vándoroljanak külföldre. A jövő évben két befektető érkezik községünkbe és itt létesítenek üzemeket. Reményeim szerint ez 50–60 új munkahelyet jelent a községben – mondta a polgármester.

A községi képviselő-testület díszülésén fellépett a község összes művelődési egyesülete, és bemutatásra került egy kisfilm, ami az elmúlt időszakban elért eredményeket mutatta be. Az ünnepi ülésen többek között jelen volt dr. Csiba Gábor, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának vezető konzulja, Dragan Đurović, Montenegró szerbiai konzulja, Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár, Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség intézőbizottságának elnöke, Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese, Marko Rovčanin, a tartományi mezőgazdasági titkárság segédtitkára, és dr. Halasi Szabolcs tartományi felsőoktatási segédtitkár. A díszülésen jelen voltak Gádoros, Ada, Törökkanizsa, Topolya, Bar, Budva, Magyarkanizsa, Kúla, Újvidék, Zenta, Szenttamás, Szabadka, Titel és Verbász képviselői.