2024. április 25., csütörtök
DOROSZLÓI TERMELŐSZÖVETKEZET

Nagy értékű permetezőgépet vásárolnak

A doroszlói mezőgazdasági termelőszövetkezet 15 millió dináros támogatáshoz jutott a Régiófejlesztési Minisztérium egyenletes fejlesztési programja keretében. Ebből egy olasz gyártmányú, önjáró permetezőgépet vásárol a szövetkezet. Hasonló gépezet még a környéken sincs. A tervek szerint mindenekelőtt a kukorica hozamának növelésére lesz alkalmas a berendezés, amivel vissza lehet szorítani a kukoricamoly szaporodását, a fuzárium és egyéb, mérgező megbetegedések kialakulását. A permetezőt természetesen nem csupán a kukoricaföldeken, hanem a szövetkezet által termesztett egyéb mezőgazdasági kultúrák védelmére is bevetik.
A beszerzési projekt értéke 19,623 millió dinár, avagy mintegy 167 000 euró, így a miniszteri kabinettől kapott 15 millió dinárt a szövetkezetnek saját eszközeiből meg kell toldania.
A Gazdasági Nyilvántartó Ügynökség adatai szerint az 1996-ban létrehozott Doroszló Földműves Szövetkezetnek 15 tagja van, saját földjén növénytermesztéssel és gyümölcsészettel foglalkozik, termékeit nagyban forgalmazza. Ügyvitele során az öntözőrendszerbe tett beruházást a konyhakerti vetemények és a málnatermesztés érdekében.