2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Köszönet az új Mourinhónak

Lewandoski megállíthatatlan az idei szezonban (Fotó: Beta/AP)

Lewandoski megállíthatatlan az idei szezonban (Fotó: Beta/AP)

Kedden este a Crvena zvezda történelme legsúlyosabb vereségét szenvedte el európai kupasorozatban. A Rajko Mitić Stadionban összegyűlt 45 ezres nézősereg megsemmisítő, 6:0-s bajor sikert élhetett át. A szerb csapat az első félidőben tartotta magát, s csak Goretzka korai gólja miatt került hátrányba, a szünet után azonban jött, látott és negyedóra alatt négy gólt rúgott a müncheniek gólgyárosa, Robert Lewandowski. A hajrában Perišić asszisztját Tolisso váltotta találatra, ezzel beállítva a végeredményt. Bár a 6:0 ténye már önmagában megalázó, a Bundesliga-címvédő nagyobb arányú győzelmet is ünnepelhetett volna, ha a kapuban nem a tíz védést bemutató Milan Borjan áll. A hálóőr a mérkőzés után őszintén nyilatkozott: „Nem ezt érdemeljük. A Crvena zvezda címere nem ezt érdemli. Nem tudok mit mondani. Két-három évvel ezelőtt a játékosaink szívvel-lélekkel játszottak, nem érdekelte őket a pénz és a hírnév. Sok olyan futballista van ebben a keretben, aki nem tudja átérezni, mit jelent ez a klub számunkra.”

A kvartett másik meccsén a Tottenham élére kinevezett José Mourinho fantasztikus összecsapáson taktikailag rosszul kezdett, ám végül magabiztosan lemeccselte az Olimpiakosz trénerét. Az angol gárda 0:2-ről 4:2-re megfordította a csatát, így egy körrel a vége előtt biztosította továbbjutását a legjobb 16-ba. Mourinho a meccsen és a meccs utáni sajtótájékoztatón is egy eddig nem látott oldalát mutatta meg: a pályán megköszönte a Tottenham labdaszedőjének a gyors reakciót, melynek köszönhetően a hazaiak gólt szereztek, az újságíróknak pedig elmondta, hogy elsőként a 29. percben taktikai okokból lecserélt Diertől kért elnézést, amiért ilyen hamar változtatnia kellett a csapaton. A londoniaknak és az egyelőre feltűnően empatikus portugál vezetőedzőnek a Zvezda is köszönetet mondhat, hiszen a piros-fehérek maradtak a harmadik helyen, s amennyiben az utolsó játéknapon Görögországban nem kapnak ki az Olimpiakosztól, úgy Milojević fiai az El-ben folytatják a versenyzést.

A nap rangadóján Zidane Real Madridja percek alatt elszórakozta előnyét a PSG-vel szemben, ám a 2:2-es döntetlen a továbbjutás szempontjából tökéletesen megfelelt mindkét klubnak. A Manchester City tartaléklángon égve játszott 1:1-et a Sahtarral, a Juventus pedig Dybala góljával felülmúlta Simeone Atlétijét.