2024. április 19., péntek

Az ötlettől a vállalkozásig

A Karrierépítés elnevezésű versenyen tizenhárom csapat mutatta be az üzleti tervét

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete az idén is megrendezte a Karrierépítés elnevezésű versenyt, amelynek helyszíne a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola volt. A megmérettetésen vajdasági szakközépiskolák háromfős csapatai vettek részt, amelyek egy általuk kitalált vállalkozás üzleti tervét mutatták be.

– A verseny negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Ez az eddigi legbővítettebb változata ennek a versenynek, hiszen nemcsak szabadkai indulóink vannak, hanem Magyarkanizsáról, Zentáról és Óbecséről is érkeztek csapatok. Összesen tizenhárom csapat nevezett be. A verseny lényege, hogy a fiatalok vállalkozásokat gondolnak ki, építenek fel, majd prezentáció formájában mutatják be a háromtagú zsűri előtt. Ebben mentoraik segítik, felkészítik őket. Ezzel versenyképessé is tehetik őket a piacon, ha oda kerülnek – tudtuk meg Loboda Szonya szervezőtől.

A bírálóbizottság tagjai Lazić Éva közgazdász, tanár, Loboda Árpád, a Pannon Rtv. főszerkesztő-helyettese és Koza Andor, a Studio Present alapítója voltak. A műsort Gasztány Nóra vezette.

Harmadik helyen végzett a P&M csapat a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból. Második lett a Wash Max csapat, vagyis a szabadkai Bosa Milićević Кözgazdasági Középiskola tanulói. A dobogó legfelső fokára a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tanulói állhattak, akik a Progressio Scholarum vállalat üzleti tervével érdemelték ki az első helyet.