2024. április 25., csütörtök

Edzőterem nyílt Gunarason

Két falu fiataljai összefogtak, hogy közösen megvalósítsák álmukat – Az egész közösség támogatta a fiatalok kezdeményezését

Gunarason ünnepélyesen átadásra került az Univerzum Ifjúsági Klub által létrehozott edzőterem, amelyet a klub tagjai több hónapos, önkéntes munkával alakítottak ki, a gunarasi és a pobedai helyi közösségek anyagi támogatásával, abban az épületben, amit a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház bocsátott rendelkezésükre.

Az edzőterem megnyitásának ünnepélyes pillanata (Lakatos János felvétele)

Az edzőterem megnyitásának ünnepélyes pillanata (Lakatos János felvétele)

Az edzőterem szombat délelőtti átadásán többek között jelen volt dr. Kálóczi Dóra, a topolyai egészségház igazgatója, Csorba Ottó, a gunarasi helyi közösség és dr. Vikor László, a pobedai helyi közösség tanácselnöke.

Az Univerzum Ifjúsági Klub két éve alapult meg három taggal. Most kb. 30-an vannak, ami egy nagyon komoly ifjúsági összefogásról tanúskodik – számolt be a médiának Kovács Viktor, a klub elnöke.

– Az ifjúsági klubnak egy nagyon komoly munkája zárult le az edzőterem átadásával. Elmondható, hogy egy nagy ifjúsági összefogásról van szó, amelyet támogatott a gunarasi és a pobedai helyi közösség, valamint a tartományi oktatási titkárság és a Vajdasági Magyar Szövetség is. Az épület, ahol a klubot létesítettük, kb. 10 éve lakatlan volt, és három hónapot dolgoztunk rajta. A falak nedvesek voltak, ki kellett takarítani és újra meszelni, az udvart megtisztítani a gaztól, a kerítést kicserélni. Az épület három szobájában alakítottunk ki edzőtermet, kettőben erőgépek vannak, a harmadikban pedig fitneszgépek – számolt be az elnök, majd hozzáfűzte, hogy az év minden napján várják az sportolni vágyó fiatalokat és idősebbeket is.

Az edzőterem egy komoly szimbólum Gunaras számára, viszont csak egy hosszú úton megtett első lépés – mondta el a médiának Csorba Ottó tanácselnök.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– Első alkalommal alakult olyan civil szervezet, amelynek a születésénél két helyi közösség bábáskodott. Azzal, hogy ez a közös munka elkezdődött, egy olyan jövőbe vezető útra léptünk, amelyen számos siker vár ránk – fogalmazott a tanácselnök, majd arról is szólt, hogy erkölcsileg, anyagilag és munkával is támogatták az edzőterem létrejöttét.

Dr. Vikor László tanácselnök az edzőterem kapcsán azt nyilatkozta a médiának, hogy az a legfontosabb, hogy valaki valamit akar csinálni.

– Fiatalok voltak, akik kezdeményezték és kivitelezték ezt az egész projektumot. A mai világban ez nagyon nagy dolog, amit tisztelni és pártolni kell. A pobedai helyi közösség támogatta a fiatalokat, mert a mi gyerekeink is tudják az edzőtermet használni – mondta el Vikor, majd hozzáfűzte, hogy a idősebbek kötelesek támogatni a fiatalok minden akcióját, megmozdulását.

Az edzőtermek nemcsak fizikai, hanem pszichikai relaxációra is szolgálnak. Épp ezért jelentős, hogy Gunarason is létesült – mondta el a médiának dr. Kálóczi Dóra.

– Különösen a fiatalok számára fontos, hogy testmozgással foglalkozzanak, mert egész nap a számítógép előtt ülnek, ezért keveset mozognak. Ebből kifolyólag mind több a túlsúlyos fiatal, sőt, egyre több a túlsúlyos gyermek is. Ilyen szempontból igen lényeges a gunarasi edzőterem megnyitása, és amikor felkerestek az ötlettel, akkor támogattam őket – fogalmazott az igazgató.