2024. március 28., csütörtök

A téli szolgálat felkészült a havazásra

Idén is a verbászi Extra-Auto Transport vállalat látja el a szolgálatot

Predrag Radivojević, az Útgazdálkodási, Várostervezési és Útügyi Közvállalat igazgatója kedden megtekintette az útkarbantartók téli szolgálatának járműveit a Subotica-trans Közvállalat állomáshelyén. A téli szolgálatot, ahogy az előző évben, idén is a verbászi Extra-Auto Transport vállalat végzi.

A szolgálat negyvenöt munkatársa készen áll a téli időre (Fotó: Gergely Árpád)

A szolgálat negyvenöt munkatársa készen áll a téli időre (Fotó: Gergely Árpád)

Predrag Radivojević a szemle után megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a téli szolgálat e hónap elsején kezdődött és a következő év április elsejéig tart. A közvállalat kidolgozta a városi és peremvárosi utak téli tisztításának tervét. Mint elhangzott, a Szabadkán áthaladó országutak karbantartása a Szerbia Útjai Közvállalat hatáskörébe tartozik, míg a Palics Természetvédelmi Park téli karbantartását a Palics–Ludas Közvállalat fogja ellátni.

A téli szolgálat járművei a szűk utcákban is elférnek (Fotó: Gergely Árpád)

A téli szolgálat járművei a szűk utcákban is elférnek (Fotó: Gergely Árpád)

– 240 kilométer városi és peremvárosi közutat, 100 ezer négyzetméter gyalogjárdát és 35 ezer négyzetméter kerékpárutat kell karbantartanunk a téli időszakban. Erre a célra a városi költségvetésben 50 millió dinár van előirányozva. Minden technikai felszerelés készen áll a városi és a peremvárosi utakra egyaránt. Olyan járműveink is vannak, amelyek korábban jól beváltak a városközpontban. A látottak alapján azt mondhatom, hogy egy újabb sikeres téli szolgálat elé nézünk – nyilatkozta az igazgató.

Milutin Perunović, az Extra-Auto Transport vállalat műszaki igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, ha rosszabbra fordul az időjárás, akkor a téli szolgálat máris készen áll az utak tisztítására. A téli szolgálattal kapcsolatban elárulta, hogy a vállalat negyvenöt munkatársa végzi közvetlenül az utak tisztítását. A tisztítást, ahogy az előző évben is, két állomáshelyről végzik. Az egyik állomáshelyről kiindulva a várost fogják tisztítani, a másikról pedig a peremvárosi kerületeket. Az utak szórására előirányzott ezer tonna só péntekig megérkezik a téli szolgálathoz.