2024. március 29., péntek
MAGYARKANIZSAI PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT

Óvónők tanultak

Szombat délelőtt óvónők népesítették be a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központot.

Tíz intézményből harmincan érkeztek, nemcsak a község területéről, hanem a környező településekről is, hogy elsajátítsák a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programot. Az óvónők a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából vehettek részt a képzésen, amelyet Vajdaságban először éppen Magyarkanizsán tartottak meg. Jerasz Anikó a Magyar Nemzeti Tanács nevében üdvözölte a megjelent pedagógusokat, és elmondta, hogy az úttörőnek számító módszertani és elméleti csomag játékos módon igyekszik megkönnyíteni a gyermekek számára az óvoda és az iskola közötti átmenetet.

– Köztudott, hogy a sakk készségfejlesztő játék, a gyermekek logikai, illetve kreatív gondolkodását fejleszti, és azok az óvodapedagógusok, akik részesei a továbbképzésnek, a későbbiek során élménydús, kreatív, kalandokkal teli foglalkozásokat tudnak majd tartani a gyermekeknek – mondta Jerasz Anikó.

A sakkjátszótér az óvónők érdeklődését is felkeltette, és minden bizonnyal a kicsiknek is át tudják majd adni a Magyarkanizsán tanultakat.