2024. április 24., szerda

Sikeres volt a jótékonysági bál Adán

Az adai Műszaki Iskola a tévéstúdió fejlesztésére fordítja az adományokat

A hétvégén Adán eredményesen zárult a Műszaki Iskola megsegítésére tartott jótékonysági bál, amelyet immár negyedik alkalommal szervezett meg az adai Integrál Pedagógusegyesület, a Műszaki Iskola tanárai kara, valamint az intézmény diákparlamentje.

A jótékonysági bálon 110 000 dinárnyi adomány gyűlt össze, amelyet az iskolai tévéstúdió fejlesztésére fordítanak – tudtuk meg Gilice Hildától, Műszaki Iskola igazgatójától.

– A jótékonysági bál szervezésében nagyon sokat segítettek a tanárkollégák, volt egy kis csapatunk, illetve a tanulóink, akik szintén jelen voltak a bálon, ahol begyűjtötték a tombolákat, valamint a szervezésből is jelentős mértékben kivették a részüket – magyarázta Gilice Hilda.

– A jótékonysági bál igen sikeresnek bizonyult. Összesen 110 000 dinár gyűlt össze, amit mindenképpen a tévéstúdiónk felszerelésére szeretnénk fordítani. Vannak már eszközeink a Magyar Nemzeti Tanács támogatásából, valamint az iskola is hozzájárult a tévéstúdió kialakításához, még mindig hiányoznak azonban hangosítási és világítástechnikai elemek, valamint egy megfelelő konfigurációval rendelkező számítógép, amelyen ezek a speciális programok futnak. A tanulók nagyon lelkesek, szeretnénk minél hamarabb felszerelni ezt a tévéstúdiót, minél több kisfilmet készíteni, és ezekkel versenyeken részt venni. A tanulók a tévéstúdióban különféle kisfilmeket készítenének az iskolai eseményekről, valamint felkészülhetnének a kisfilmes versenyekre, és azokon indulhatnának. Az iskolában működik fotós és drónos szakkör, amelynek tagjai érdeklődnek a tévéstúdiós tevékenység iránt. Tizenöt-húsz tanuló biztosan részt vesz a tévéstúdió munkájában, amely várhatóan a következő félévtől indul majd – nyilatkozta Gilice Hilda.