2024. március 28., csütörtök

Nadal négyszeres bajnok

A győztes spanyolok (Fotó: Beta/AP)

A győztes spanyolok (Fotó: Beta/AP)

Az átszervezett és új lebonyolítási rendszerben megtartott Davis-kupa első győztese Spanyolország lett, mivel a madridi döntőben 2:0-ra nyert Kanada ellen. A győztes csapat hőse a világelső Rafael Nadal, aki immár negyedik alkalommal volt tagja a sorozatban bajnok válogatottnak. Összességében ez a spanyolok hatodik diadala, míg Kanada első ízben játszott döntőt.

A vasárnapi zárómeccs két nem kis meglepetéssel kezdődött, hisz a kanadaiak a korábbi meccseken kiválóan szerepelt Vasek Pospisil helyett pályára küldték a sérültnek hitt fiatal Felix Auger-Aliassime-ot, míg a vendéglátóknál, mindössze egy nappal édesapja temetése után, játékra jelentkezett a tapasztalt Roberto Bautista. Az ifjonc és a veterán jó meccset játszottak, és Bautista nyert, amit követően Rafael Nadal és Denis Shapovalov még színvonalasabb küzdelme következett, és ebből is a sokkal tapasztaltabb teniszező került ki győztesként. Mivel a meccs eldőlt, a párost már nem is játszották.

A Davis-kupa következő idénye jövő márciusban a selejtező 12 meccsével indul, a zárótornát pedig újra Madridban rendezik meg.