2024. március 29., péntek
TÓTHFALU

Gólzápor a végén

A hétvégén befejeződött az őszi idény a tóthfalui Nyers István Akadémia csapatai számára is. A magyarkanizsai községhez tartozó településen az év utolsó bajnokiját az U19-es gárda játszotta, a Vajdasági Ifjúsági Liga északi csoportjában szereplő együttes a zárófordulóban a sereghajtó hódsági Tekstilacot fogadta – a három pont sorsa gyakorlatilag már a kezdés előtt eldőlt, a vendégek ugyanis csak nyolc játékossal érkeztek. A hármas emberelőnyt Darko Veselinov tanítványai alaposan ki is használták, a 40. percben már 9:0-ra vezettek Selić (3), Fazekas (2), Ivanov, Oroszi, Božić és Denkovity találataival. A félidő utolsó perceiben sérülés miatt két hódsági labdarúgó is elhagyta a pályát, így a játékvezető a szabályok értelmében idő előtt véget vetett az összecsapásnak. Az újabb három pontnak köszönhetően az akadémia ifjúsági csapata a kilencedik helyen zárta a bajnokság első felét a 12 csapatot felvonultató mezőnyben, Ábrahám Dánielék őszi mérlege 5 győzelem, 1 döntetlen és 9 vereség.

A Rúzsa Iván vezette U17-es együttes a Szabadkai Minőségi Serdülőligában csak a szabadkai Bácska 1901 elleni hazai mérkőzésén nem tudott pontot szerezni, Viola Ádám és társai a többi meccsüket megnyerték, így ők várhatják az első helyről a tavaszi folytatást – előnyük 5 pont a második törökkanizsai Obilićtyal szemben.

A tóthfalui pionírcsapat őszi mérkőzésein potyogtak a gólok, Rúzsa Kristófék a martonosi Jedinstvo és az adorjáni Tisza ellen is 12 gólt szereztek, míg a moholi Bácska vendégszereplése alkalmával 11, a Kevi–Nyers István bajnokin pedig 10 gólt láthattak a nézők. A kék-feketék U15-ös gárdájának színeiben a magyarittabéi származású Patai Adrián 21 gólt szerzett, így az őszi idényben ő bizonyult a Nyers István Akadémia leggólerősebb játékosának. A Kiss Róbert irányította pionírcsapat jelenleg a negyedik helyen áll a nyolccsapatos Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi ligában, Toma Ákosék mérlege 4 győzelem és 2 vereség.